Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pokrenut portal e-porez na sajtu Opštine Kotor

''Pristup portalu ''e-porez'' imaju svi obveznici poreza na nepokretnost i turističke takse koji su upisani u bazu Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije. U narednom periodu očekujemo da će se omogućiti usluga elektronskog plaćanja utvrđenih poreskih obaveza''

Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije Opštine Kotor na zvaničnom sajtu Opštine Kotor  uspostavio je 1. oktobra portal „e-porez“ preko kojeg građani, pravna lica  i preduzetnici imaju mogućnost uvida u sopstvena rješenja poreza na nepokretnost i turističku taksu.

“Pristup portalu „e-porez“ imaju svi obveznici poreza na nepokretnost i turističke takse koji su upisani u bazu Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije. U narednom periodu očekujemo da će se omogućiti usluga elektronskog plaćanja utvrđenih poreskih obaveza”, soapšteno je iz opštine.

Planirano je takođe da od početka naredne godine bude omogućeno i elektronsko podnošenje godišnje poreske prijave za utvrđivanje poreza na nepokretnost, kao i mjesečne prijave za utvrđivanje prireza porezu na dohodak fizičkih lica.

“Na ovaj način Opština Kotor nastoji da, pored tradicionalnog pružanja usluga, korisnicima olakša dobijanje informacija o utvrđenim poreskim obavezama, kao i dostavljanje obrazaca elektronskim putem”, navode iz opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve