Dostizanje standarda dobrobiti životinja jedan je od prioriteta u našoj agrarnoj politici, sa ciljem uvođenja najviših EU standarda u poljoprivrednoj proizvodnji, a time i rasta konkuretnosti domaćih poljoprivrednih gazdinstava, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Kako bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima koji se bave stočarstvom da ispoštuju standarde dobrobiti životinja Ministarstvo poljoprivrede je i u ovogodišnjem Agrobudžetu kreiralo mjeru i objavilo javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za ovu godinu.

“Opredijeljena su sredstva podrške za unapređenje objekata za držanje stoke. Podrška se može ostvariti za nabavku gumenih podloga za ležišta, boksova za telad, vezova za životinje, automatskih pojilica i druge opreme. Za podršku po ovom javnom pozivu mogu konkurisati sva registrovana poljoprivredna gazdinstva koja, u trenutku podnošenja zahtjeva, posjeduju najmanje tri uslovna grla (30 ovaca, 30 koza, tri krave/bika, 30 junica)”, navode iz ovog resora.

Kako ističu, maksimalno prihvatljiva investicija iznosi 3.000 eura uz budžetsku podršku do 50 odsto vrijednosti prihvatljive investicije (do 1.500 eura). Dodatnih pet procenata mogu ostvariti podnosioci zahtjeva koji su osigurani po osnovu poljoprivrede. Minimalna prihvatljiva investicija iznosi 500 eura.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 6. april 2020. godine.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve