Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Počeli pregovori o ugovoru o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Ukrajine

Kako navode, crnogorsku delegaciju predvodila je Biljana Peranović, generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a delegaciju Ukrajine Svitlana Vorobey, zamjenica ministra u Ministarstvu finansija Ukrajine

Počela je prva runda pregovora u vezi sa zaključivanjem ugovora između Crne Gore i Ukrajine o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Kako navode, crnogorsku delegaciju predvodila je Biljana Peranović, generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a delegaciju Ukrajine Svitlana Vorobey, zamjenica ministra u Ministarstvu finansija Ukrajine.

U toku pregovora postignuta je saglasnost o najvećem broju pitanja koja će biti regulisana predmetnim ugovorom, a otvorena pitanja biće razmotrena tokom druge runde pregovora, koja će se održati u Kijevu.

Obje delegacije su iskazale spremnost da što prije dođe do zaključivanja ugovora, čime bi se obezbijedilo eliminisanje dvostrukog oporezivanja dohotka rezidenata obje države ugovornice.

“Takođe, uključuje uklanjanje poreskih prepreka za strana ulaganja, primjenu načela jednakog poreskog tretmana fizičkih i pravnih lica država ugovornica, unapređenje naučne, kulturne i sportske saradnje, kao i političkih odnosa država ugovornica”, navode iz Ministarstva.

Prva runda pregovora održana je u Podgorici od 28. do 30. jula ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve