Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Plantaže: Umanjena plata Verici Maraš

Ova odluka donijeta je na sjednici Odbora direktora kompanije “13. Jul Plantaže”, kojom je predsjedavao Veselin Vukotić, predsjednik Odbora direktora

Nakon što je direktorica Plantaža Verica Maraš prethodnih dana bila u centru pažnje javnosti zbog činjenice da prima 7.000 eura platu u trenucima kada se Crna Gora zbog pandemije koronavirusa suočava sa ekonomskom krizom, odbor direktora ovog preduzeća donio je odluku da smanji njenu zaradu za 2020. godinu sa osam na četiri prosječne mjesečne zarade u kompaniji. To znači da će ona sada primati 3.000 eura.

Maraš

Ova odluka donijeta je na sjednici Odbora direktora kompanije “13. Jul Plantaže”, kojom je predsjedavao Veselin Vukotić, predsjednik Odbora direktora.

“Zbog ekonomske krize koju je izazvala pandemija Covid-19 i očekivanih rezultata u ovoj godini, Odbor direktora je donio odluku o smanjenju zarade Izvršne direktorice za 2020. godinu sa osam na četiri prosječne mjesečne zarade u kompaniji”, saopšteno je iz Plantaža.

Oni su saopštili da predsjednik Odbora direktora prima nadoknadu u visini jedne prosječne plate u kompaniji, a članovi Odbora primaju nadoknadu u visini 70 odsto jedne prosječne zarade u kompaniji.

“Shodno Zakonu, u prošloj godini predsjednik Odbora je prosječno mjesečno primao 728 eura, članovi Odbora 528 eura”, ističu iz kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
04.05.2020-16:15 16:15

E sto moze biti u mojoj Crnoj Gori,pa to nema ni bogata Austrija,a i vidi se “napredak”preduzeca koje vodi ovaj “svojevrsni strucnjak”.