Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović poručio Miloševiću: Brutalno lažete, mada javnost ne očekuje bolje od Vas

Kako je istakao, ni od ove ni od prethodne Vlade, ni od one prije prethodne, pa ni od buduće, nikakve posebne procedure niti pažnje nije imao, niti ih traži

Veselin Pejović, vlasnik kompanije Uniprom, odgovorio je direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću da je Unipromu povrat PDV-a redovno uplaćivan.

“Rade Miloševiću, jer gospodine Vam ne mogu reći, Vi brutalno lažete. I nije problem što Vi lažete mene jer su moja očekivanja od osoba kao Vi nepostojeća, problem je što lažete radnike čija đeca treba u školu da krenu a ne mogu platu da prime, što lažete medije koji su objektivno izvijestili o ovoj situaciji, što lažete 200 firmi koje su u repro lancu, što lažete čitavu crnogorsku javnost. Mada, vjerujem da i javnost ne očekuje bolje od vas, a ni ne vjeruje vam nakon svih ovih neistina tokom proteklih dana”, navodi Pejović.

Kako je istakao, ni od ove ni od prethodne Vlade, ni od one prije prethodne, pa ni od buduće, nikakve posebne procedure niti pažnje nije imao, niti ih traži.

“Što bi rekli u Crnoj Gori, samo zdravo da ste. Razlika je samo što neki poštuju Zakon koji jasno kaže da u roku od 30 dana  od predaje Zahtjeva za povraćaj PDV-a, za firme čija je djelatnost pretežno izvozna a nakon kontrole, isti mora da se izvrši u ovom roku. Kao firma koja je  100 odsto izvozno orjentisana, koja je izvezla preko 150 miliona, porez treba da se vraća u zakonskom roku. To nije privilegija, to je obaveza, mladiću”, kazao je Pejović.

Zatim je dodao.

“Lažete jer su sve provjere izvršene odavno  i dokumenta stoje na vašem stolu mjesecima jer želite da pritiskate biznis sektor kako bi napravili klasični politički pritisak i gurnuli nas u probleme. Ovdje se kasni za šesti i sedmi mjesec, a mi već ulazimo u deveti mjesec. Nego, nemate vi kad od provoda da se bavite ozbiljnim ekonomskim pitanjima. Kao da od istih nas i vi kao funkcioner ne primate platu”, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, u ozbiljnoj zemlji, Milošević bi bio u zatvoru zbog ovoga što radi.

“Ali, ja Vas neću učiti profesionalnoj niti ličnoj etici jer Vi to ne razumijete. Šteta što jedna mlada osoba nema petlju da preuzme odgovornost nego se nekakvim tupim političkim saopštenjima oglašava. Vidimo se mi na sudu, a na sreću, toliko je vaših saradnika koji Vas ne cijene da je izuzetno lako dokazati kako ste radili i kako radite mimo zakona. Vaš domet je mjerljiv, ali nulom. Od svega je najvažnije što ste uspjeli da ostavite 200 porodica bez egzistencije. Neka vam je na čast”, poručio je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Željezarac
30.08.2022-17:44 17:44

Rade Milosevic kupio plac na Starom Aerodromu pravi kucu, kupio stan u Podgorici, kuca u Niksicu… živjelo spaljivanhe cigareta ima se moze se!