Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ovi ljekovi će od sljedećeg četvrtka biti jeftiniji

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je juče na sjednici Vlade da se akciji ''Stop inflaciji'' pridružilo 179 apoteka

Ministarstvo zdravlja objavilo je spisak apoteka i ljekova koji će se naći u antiinflacionoj korpi od narednog četvrtka. Među ljekovima koji će biti jeftiniji su brufen, paracetamol, probiotici, ljekovi protiv kašlja i prehlade, hrana za bebe…U akciji će učestvovati apoteke Montefarma, Tea Medike, Benu, Meditas, Cosmetics, Help, „Lukić“, zdravstvena ustanova „Latković“, Prima, Primafarm i Galenus.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je juče na sjednici Vlade da se akciji “Stop inflaciji” pridružilo 179 apoteka.

Šćekić je kazao da se Ministarstvo, cijeneći značaj akcije, a posebno imajući u vidu da cijene ljekova i dijetetskih proizvoda utiču na životni standard građana, priključilo akciji tako što je u dogovoru sa predstavnicima Montefarma i lancima privatnih apoteka definisalo antiinflacionu korpu.

“Ona će sadržati najmanje po jedan lijek ili dijetetski proizvod iz svake od 15 grupa ljekova i dijetetskih proizvoda koji su dati u tabeli koja će biti objavljena“, rekao je Šćekić na sjednici Vlade.

Akcija će trajati do kraja juna sa mogućnošću produženja, a biće, između ostalih, sniženi ljekovi protiv kašlja i prehlade, zatim brufen, paracetamol i hrana za bebe.

“Na ovaj način smo svi zajedno dio jednog socijalno odgovornog programa prema našim građanima. Vidi se da je program uzeo maha i pozivamo i ostale da se priključe“, rekao je Šćekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve