Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Opštine Gusinje i Ivanjca potpisale prekogranični projekat vrijedan oko 390.000 eura

Ugovor je u ime opštine Gusinje potpisala predsjednica Anela Čekić, a potpisivanju su prisustvovali potpredsjednik Huso Brdakić i načelnik Službe komunalne policije Semih Redžepagić. Projekat u iznosu od 84.90 odsto sredstava finansira se iz budžeta Evropske Unije, dok ostali dio sufinansiraju lokalne samouprave

U Ministarstvu finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) u Beogradu, a koji je zadužen za ugovaranje projekata po pozivu prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 (IPA II) zvanično je potpisan Ugovor vrijednosti 389.635,61 eura za prekogranični projekat “Clean community for sustainability in Environment and Nature – CLEAN” odnosno “Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO”, koji je dobila Opština Gusinje zajedno sa Opštinom Ivanjica kao partnerom, saopšteno je iz Opštine Gusinje.

Ugovor je u ime opštine Gusinje potpisala predsjednica Anela Čekić, a potpisivanju su prisustvovali potpredsjednik Huso Brdakić i načelnik Službe komunalne policije Semih Redžepagić. Projekat u iznosu od 84.90 odsto sredstava finansira se iz budžeta Evropske Unije, dok ostali dio sufinansiraju lokalne samouprave.

“Shodno projektu koji je dobio zeleno svjetlo od pomenutog Sektora i Evropske unije, Opštini Gusinje je namijenjeno oko 210.000 eura dok preostali iznos pripada Opštini Ivanjica. Na ovom projektu Opština Gusinje je lider partner odnosno nosioc projekta, dok je ko-aplikant odnosno partner Opština Ivanjica. Budžetom projekta previđena je nabavka specijalizovanih vozila za komunalna preduzeća kao i ostala komunalna oprema, a projekat će se sprovoditi u naredna 24 mjeseca”, navodi se u saopštenju.

Takođe, potpisan je i partnerski Ugovor (Partnership agreement) između Opštine Gusinje i Opštine Ivanjica a koje su potpisali predsjednici opština Anela Čekić i Momčilo Mitrović kojim se definišu međusobne obaveze na realizaciji projekta. Realizacijom ovog projekta unaprijediće se sistem upravljana otpadom u Gusinju i Ivanjici.

“Ovo je treći odobreni IPA prekogranični projekat Opštini Gusinje, a narednih dana predsjednica opštine Anela Čekić potpisaće i Ugovor za četvrti prekogranični projekat a koji će opština Gusinje realizovati sa opštinom Puka iz Albanije. Vrijednost ugovora biće 300.420,00 eura od čega je preko 50% sredstava namijenjeno opštini Gusinje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve