Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar u proteklih pet godina podržala preduzetništvo sa preko milion eura

Podržano je, kako je saopštila ta lokalna uprava, 50 biznis ideja i planova za uspostavljanje odnosno unaprjeđenje poslovanja

Danas su potpisani ugovori kojim Opština Bar dodjeljuje finansijska sredstva barskim preduzetnicima i preduzetnicama u skladu sa Programom podrške preduzetništvu za 2023. godinu.

Podržano je, kako je saopštila ta lokalna uprava, 50 biznis ideja i planova za uspostavljanje odnosno unaprjeđenje poslovanja.

Vrijednost podrške, kako je precizirano, iznosi 270.000 eura i najveća je do sada što dokazuje da Opština Bar “pažljivo osluškuje” potrebe građana i aktivno preduzima mjere na poboljšanju biznis ambijenta u opštini iz godine u godinu.

“Opština Bar je, zaključno sa ovim Javnim pozivom, u prethodnom petogodišnjem periodu kumulativno plasirala gotovo 1.100.000 eura bespovratnih grantova za podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva, potvrđujući na taj način da je sistemsko unaprijeđenje uslova za bavljenje preduzetništvom jedan od najznačajnih prioriteta lokalne uprave, koji se temelji na ideji da mali i srednji biznisi, podstičući inovacije, doprinose opštem ekonomskom rastu i razvoju lokalne ekonomije”, istakao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Iz barske opštine navode da radi se o podršci u širokom spektru privrednih aktivnosti koje će značajno uticati na poboljšanje i diversifikaciju onoga što Bar može da ponudi tržištu.

“Riječ je o unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje, turističkih ponuda, uslužnih djelatnosti, zdravstvenih usluga, ali i brojnih drugih privrednih aktivnosti za čiji razvoj postoji veliki prostor i Opština Bar iz godine u godinu sve više radi na kreiranju boljeg ambijenta za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća”, ukazuju.

Opština Bar u proteklih pet godina podržala preduzetništvo sa preko milion eura

Potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović je kazala da vjeruje da će preduzetnici biti velika podrška jedni drugima i da mogu biti “dobra lekcija” onima koji žele da se upuste u preduzetničke vode te da će u Opštini Bar” uvijek imati prijatelja i ispruženu ruku”.

Sekretarka za lokalni ekonomski razvoj, Sanja Mitrović je istakla da se na ovome ne završava podrška Opštine Bar i uputila molbu preduzetnicima da probleme sa kojima se suočavaju na tržištu ne rješavaju sami već zajedno sa lokalnom upravom i nadležnim sekretarijatom koji je tu upravo da pruži sve odgovore, savjete i podršku privrednicima kako bi zajednički postigli uspjeh.

Navodi se da dobitnici granta su posebno istakli zahvalnost lokalnoj upravi na otvorenosti za saradnju sa njima kao i činjenicu da se aktivno ulažu napori u zajedničko prevazilaženje prepreka sa kojima se suočavaju budući da je to od velike pomoći naročito onima koji tek započinju svoj biznis.

“Posebno treba istaći da je Budžetom za 2024. godinu, Opština Bar opredijelila čak 400.000 eura za podršku preduzetništvu kao i 100.000 eura ženskom preduzetništvu što predstavlja značajno uvećanje u odnosu na tekuću godinu”, poručuju iz te lokalne uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve