Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Bar podržava mlade u agrobiznisu, opredijeljeno 40.000 eura

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećeoj dokumentaciji uz prijavni formular i proceduri realizacije mogu se pronaći na web sajtu Opštine Bar www.bar.me

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike kroz finansijsku podršku u opštini. Ukupan iznos budžetskih sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 40.000 eura.

Shodno usvojenom Programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike 2021-2024. – mladi u agrobiznisu kojim su po prvi put prepoznati mladi u poljoprivredi, lokalna uprava treću godinu zaredom finansijski podržava mlade do 30 godina koji žele obavljati poljoprivrednu djelatnost u gradskim, a posebno u ruralnim područjima.

“Na taj način, Opština Bar želi podstaći razvoj društvene svijesti kod mladih o značaju poljoprivrede i unaprijeđenje njihovih znanja i vještina u toj oblasti što će doprinijeti povratku mladih u seoska područja i punoj valorizaciji svih potencijala koje barska opština posjeduje u smislu poljoprivredne djelatnosti”, navode iz opštine.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura, a isti se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova.

“Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova poput troškova nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanja pčelinjih zajednica, kupovine domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnju plastenika, adaptaciju i dogradnju postojećih, odnosno izgradnju novih objekata, podizanje novih i revitalizaciju postojećih višegodišnjih zasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te za dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom”, ističu iz opštine.

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećeoj dokumentaciji uz prijavni formular i proceduri realizacije mogu se pronaći na web sajtu Opštine Bar www.bar.me

Osim toga, svi zainteresovani građani mogu se obratiti i Sekretarijatu za privredu putem e-maila [email protected], putem telefona 030/301-450 kao i dolaskom u kancelariju Sekretarijata (br.116), svakog radnog dana od 08:30 do 14 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve