Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlazeća Vlada namjerno sabotira domaće ski-centre da bi Kopaonik imao što slabiju konkurenciju!?

Postavlja se pitanje da li je odlazeća Vlada nesposobna da završi spajanje dva ski-centra u Kolašinu? Ili je u pitanju namjerna sabotaža, da bi ski-centri u Srbiji imali što manje konkurencije i što više posla.

Pojedini mediji u Srbiji ovih dana pišu o velikoj gužvi i nedostatku organizacije u najpoznatijem ski-centru u toj zemlji – Kopaoniku.

Kako pišu, u posljednje vrijeme dosta se priča o nerealnim računima s Kopaonika, danima nije bilo vode, a sad je i glavna žičara u kvaru. Navode da je uprkos svemu tome, ovih dana gužva dostigla novi nivo.

Žičara se čeka pola sata do sat vremena, svuda su gužve, a strpljenje skijaša stavljeno je na ozbiljan test.

Gužve na Kopaoniku

I dok su na Kopaoniku enormne gužve, odlazeća Vlada nije uspjela da poveže dva ski centra u Kolašinu – 1450 i 1600, iako su građevinski radovi završeni još početkom decembra prošle godine.

Ski centar Kolasin 1450 je obezbijedio struju sa svoje trafostanice za novi šestosjed, ali su domaći izvođač Volvox i austrijski Dopelmayer još prije katoličkog božica napustili Kolašin.

Gotove i spremne staze nijesu u funkciji zbog nesposobnosti odlazeće vlasti

”Da su radovi na šestosjedu koji spaja Kolašin 1450 i Kolašin 1600 završeni, crnogroski ski-centar bi bio najveći konkurent Kopaoniku i tamo ne bi bile ovakve gužve. Kopaonik ima 54 km staza, a Kolašin je ove zime već trebalo da ima 45 km, da odlazeća vlada nije sabotirala povezivanje ski-centara”, rekao je naš sagovornik dobro upućen u ovu problematiku.

Kolašin 1450: Odlična posjećenost uprkos indolentnosti odlazeće vlade

Postavlja se pitanje da li je odlazeća Vlada nesposobna da ovo završi, ili je u pitanju namjerna sabotaža, da bi ski-centri u Srbiji imali što manje konkurencije i što više posla.

Kolašin 1450

Treba podsjetiti da ovo nije izolovan slučaj gdje izvršna vlast radi na štetu domaćeg zimskog turizma.

Kolašin 1600

U prilog ovoj sumnji ide i okolnost da je Vlada blokirala izgradnju vodovoda za potrebe ski centra,  čime je onemogućeno snabdijevanje vodom dva naselja i vjestačko osnježavanje.

Odlazeća izvršna vlast takođe je blokirala izgradnju garaže za posjetioce zimskih turističkih centara na Bjelasici čime je nanijeta ogromna šteta građanima Kolašina, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
anonimus
21.01.2022-10:26 10:26

Kolašin onkurencija Kopaoniku?? hahahaha
Kolašin sa 3 staze?? hahahahaha

Milos bd
16.02.2022-14:21 14:21

Bio si u kolasin prije 15 godina?
Kolasin ima 45km staza