Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Od oktobra isplata neisporučenih dječijih dodataka u svim poslovnicama

Roditelji djece koja imaju pravo na dječiji dodatak ali im ih poštari ne donose već moraju da idu u poslovnice Pošte Crne Gore da ih preuzmu, više puta su se žalili zbog načina funkcionisanja isplate ovog davanja i tražili da se promijeniti

Roditelji djece kojoj poštar nije isporučio dječiji dodatak na kućnu adresu, najkasnije od oktobra će moći da ih preuzimaju u poštama u mjestu prebivališta, jer će tada početi da važi novi sistem Pošte Crne Gore kojim se ne ograničava isplata ovih davanja na manji dio poslovnica kao što je to slučaj sada.

Direktor Pošte, Josip Đurašković kazao je u Bojama jutra Televizije Vijesti da su to javno preduzeće i Ministarstvo rada i socijalnog staranja uspjeli da dobiju pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka da u svim poštama dijele dječije dodatke. To će omogućiti povećanje broj poslovnica u kojima se isplaćuju materijalna davanja, pa i dječiji dodatak, s 25 na 150.

“Do sada to nije bilo moguće, ali su se stekli uslovi. Svjesni smo da su gužve ogromne i da postoji problem od samog početka jer se vodilo računa o zaštiti podataka i morali smo da pratimo uputstva Agencije”, kazao je Đurašković i pojasnio da je Agencije prvenstveno dala saglasnost da se samo u jednoj pošti po opštini isplaćuju materijalna davanja.

Prema njegovim riječima, rezon je bio da što je manje filijala, mnogo je bolja kontrola i manje zloupotreba.

“Sada ćemo imati zaštićenu elektronsku komunkaciju i razmjenu podataka sa Ministarstvom”, poručio je on.

Đurašković je naveo da poštarima nije lako, posebno na visokim temperaturama.

“Razumijem da se mora čekati, ali svuda su gužve. Poštar na adresu ide dva puta i ako ne uspiju da isporuče dodatak, tek nakon toga ga ostavljaju u poslovnici”, kazao je on.

Roditelji djece koja imaju pravo na dječiji dodatak ali im ih poštari ne donose već moraju da idu u poslovnice Pošte Crne Gore da ih preuzmu, više puta su se žalili zbog načina funkcionisanja isplate ovog davanja i tražili da se promijeniti.

Apeluje na nadležne u Pošti Crne Gore da učine nešto sa gužvama kojima su svakodnevno izloženi dok čekaju da preuzmu dječije dodatke bez obzira u koju opštinu žive.

IzvorVijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve