Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Od 1. januara skuplja voda u Podgorici

Prema cjenovniku za ovu godinu građani za fiksni dio za uslugu javnog vodosnabdijevanja plaćaju 0,8955 eura po kubiku

Podgoričko preduzeće Vodovod i kanalizacija od 1. januara naredne godine obračunavaće utrošak vode po novom cjenovniku po kojem će voda biti skuplja. Vršilac dužnosti direktora preduzeća preduzeća Ratko Vujović za Dan navodi da su saglasnost na novi cjenovnik dobili od Regulatorne agencije za energetiku, te da su predložene cijene upućene Sekretarijatu za komunalne poslove na dalju proceduru.

On naglašava da će predloženim cijenama doći do povećanja fiksnog dijela za usluge javnog vodosnabdijevanja za 16,21 odsto u odnosu na postojeću cijenu. Ovaj dio cijene koji označava „start” na računima isti je za fizička i pravna lica.

Prema cjenovniku za ovu godinu građani za fiksni dio za uslugu javnog vodosnabdijevanja plaćaju 0,8955 eura po kubiku.

“Varijabilni dio cijene usluge za javno vodosnabdijevanje za fizička lica će se povećati za 24,23 odsto, dok će se za pravna lica smanjiti za7,01 odsto. Za uslugu prihvatanja i odvođenja komunalnih otpadnih voda fiksni dio cijene, koji je isti za fizička i pravna lica, je veći za 40,05 odsto u odnosu na postojeću cijenu, dok se varijabilni dio cijene smanjuje za fizička lica 7,3 odsto, a za pravna lica 30,92 odsto. Predložena cijena za uslu gu prečišćavanja komunalnih otpadnih voda je ista za fizička i pravna lica i u odnosu na postojeću cijenu je veća za 1,93 odsto”, rekao je  Vujović.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve