Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Obavještenje za poreske obveznike u Podgorici: Prvu ratu za godišnji porez na nepokretnost uplatiti do 30.juna

Rješenja su dostavljena Pošti Crne Gore, koja će ih narednih dana uručiti poreskim obveznicima

Uprava lokalnih javnih prihoda Glavnog grada je donijela rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2022. godinu. Rješenja su dostavljena Pošti Crne Gore, koja će ih narednih dana uručiti poreskim obveznicima.

“Godišnji porez na nepokretnosti se plaća u dvije jednake rate, od kojih prva dospijeva 30. juna, odnosno 10 dana od dana dostavljanja rješenja, a druga 31. oktobra 2022. godine. Pozivamo poreske obveznike da blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbjegli postupke prinudne naplate poreske obaveze i plaćanja kamata za neblagovremeno plaćanje i troškova postupka”, saopšteno je iz PG Biroa.

Obavještavaju da je uspostavljena aplikacija eTAX portal koja daje mogućnost uvida u rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti.

“Pristup portalu imaju svi obveznici koji su upisani u bazu podataka, a isti se vrši preko portala www.laris.me. Dolaskom na portal, u dobijenu formu unosi se jedinstveni matični broj (fizička lica) ili PIB (pravna lica) i vrši izbor opštine u kojoj se nalazi nepokretnosti, nakon čega se može izvršiti uvid u sva donijeta rješenja o porezu na nepokretnosti poreskog obveznika”, objašnjavaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve