Projekti na čijoj realizaciji radimo su kapitalni i razvojni u svakom pogledu, pa očekujemo veliko interesovanje stranih kompanija, kako u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, tako i u dijelu nastavka izgradnje auto-puta Bar – Boljare,  istakao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Osman Nurković

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, današnji susret bio je prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture, a Nurković je predstavio ulaganja i projekte koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade na nacionalnom nivou.

“Dobrodošle su sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za ovako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su konkurentne na međunarodnom tržištu, kako uslugom i cijenama”, rekao je Nurković.

Sa sastanka

Ozan je naglasila da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, ističući da vjeruje u kvalitet turskih kompanija koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona, ali i šire.

“Interes Crne Gore svakako je da na transparentan način i u fer uslovima odaberemo najbolje partnere za projekte koji nam slijede”, zaključeno je na kraju sastanka.

Komentari

avatar