Subota, 25 Septembra, 2021
Rubrika:

Novi direktor Aerodroma CG najavio modernizaciju i transparentnost u radu

Novi izvršni direktror Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski najavio je modernizaciju preduzeća, optimizaciju troškova, transparentnost prihoda i rashoda kao i jednak pristup prema svim radnicima koji žele da predano obavljaju svoj posao

Novi izvršni direktror Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski najavio je modernizaciju preduzeća, optimizaciju troškova, transparentnost prihoda i rashoda kao i jednak pristup prema svim radnicima koji žele da predano obavljaju svoj posao.

Jandreoski je to kazao na koktelu priređenom povodom Dana Aerodroma Crne Gore, na kome se prvi put predstavio javnosti, odnosno poslovnim partnerima, predstavnicima Vlade i privrede.

Zahvaljujući se Odboru direktora ACG i Ministarstvu za kapitalne investicije na izboru, posebno jer je riječ o prvom međunarodnom konkursu za izvršnog direktora državnog preduzeća, Jandreoski je dodao i da je uloga koju aerodromi imaju u crnogorskoj ekonomiji bio jedan od razloga zašto je konkurisao na tu funkciju.

„Atraktivnost i izazov biti na čelu Aerodroma jeste i u tome što je u međunarodnim vazduhoplovnim i turističkim krugovima Crna Gora ocjenjivana kao najbrže rastuća avio destinacija ovog dijela Evrope“, kazao je novi izvršni direktor ACG, naglašavajući da je pred kompanijom izazovan period oporavka nakon korona krize.

„Upravo zato, jedan od mojih osnovnih ciljeva biće optimizacija troškova ove kompanije. Zajedno sa svojim timom, želim da uspostavim precizan i transparentan sistem troškova i rashoda, ali ne na uštrb kvaliteta usluge. Uz domaćinski odnos prema kapitalu koju imamo, kao i racionalizacijom prihoda koje ćemo ubirati od aviokompanija i ostalih partnera, želim da učvrstimo temelje ovog preduzeća koji su trenutno poljuljani“, kazao je on.

„Dozvolite mi da od vas zatražim ono što ću vam i ponuditi: vrijedan i transparentan rad, pošten i jednak odnos prema svima, cijenjen isključivo po marljivosti i sposobnostima koje se pokažu u poslu. U mom sistemu ljudskih i profesionalnih vrijednosti – lojalnost ka firmi, profesiji, pa na kraju i državi mjeri se davanjem iskrenog doprinosa i radeći ono što najbolje znamo“, rekao je Jandreoski.

Među prioritetima, Jandreoski je istakao da je neophodno tehničko unaprjeđenje na aerodromima i u Podgorici i u Tivtu, kao i sertifikacija obje vazdušne luke.

Jandreoski na funkciju izvršnog direktora dolazi nakon doskorašnjeg V.D. Ognjena Jovovića, koji je prisutnima kazao da je na tu poziciju stupio u vrlo nezahvalnom trenutku, sa naslijeđenim problemima i nakon krize u avioindustriji uzrokovanoj Kovidom.
“Ipak, uspjeli smo da stabilizujemo firmu uz pomoć zaposolenih i menadžmenta te da su uspostavljeni solidni temelji za dalji rad. Polako se vraćaju stari partneri, a ACG su uspjeli da obezbijede i nova partnerstva – sa kazahstanskom “Air Astanom”, švajcarskom “Chair airlines” i “Luxair-om””, kazao je Jovović.

On je dodao da su prihodi aerodroma oko 50 odsto u odnosu na prihode u 2019, koja je bila rekordna po svim parametrima, ali da smatra da ova sezona ipak obećava.

Kao posebnu stavku svog višemjesečnog rada na ACG Jovović je istakao sprovođenje prvog međunarodnog konkursa, za koji se, kako je kazao, izuzetno zalagao vjerujući da profesionalnci moraju biti na izvršnim pozicijama.

Zadovoljstvo zbog transparentnog međunarodnog konkursa posebno je istakao i predsjenik Odbora direktora ACG Nebojša Đoković, a izbor profesionalca u svojoj oblasti ocijenio je kao “najbrži put do dobrih rezultata”.

“Zato smo prvi put u istoriji ove firme, pa i regiona, na mjesto izvršnog direktora postavili čovjeka koji je svoje kompetencije dokazao bogatom karijerom iz oblasti vazduhoplovstva..Smatramo da je ovo veliki iskorak ne samo za ACG već i za cijelu državu i administraciju. Nadam se da ćemo utrijeti put kojim treba da idu sva preduzeća u privatnom vlasništvu, gdje najstručniji rukovode izvršnim pozicijama“, rekao je Đoković.

On je najavio brojne investicione projekte nakon Korona krize, kada se situacija stabilizuje, ističući da je prvi kvartal ali i predhodna godina dovela do toga da ACG imaju duplo veće raskode od prihoda.

“Unutrašnje slabosti su pokazale da se kompanija mora mijenjati i suočavati sa brojnim izazovima – od kadrovskih, tehničkih, organizacionih do finansijskih. Naš cilj je da zadržimo stare i privučemo nove partnere, da naši terminali ponovo budu puni tokom cijele godine, kao i unaprjeđenje infrastrukture na oba aerodroma”, kazao je Đoković.

Aerodromi Crne Gore obilježavaju ovaj datum od 2013. godine kada je donešena odluka o osnivanju jednočlanog akcionarskog društva za uslužne djelatnosti u vazdušnom saobraćaju “Aerodromi Crne Gore”. ACG su postali vlasništvo Vlade Crne Gore 2003. godine, nakon višegodišnjih pregovora o preuzimanju sa srpskom kompanijom JAT. Nakon što je država Crna Gora preuzela aerodrome, počeo je njihov ubrzani planski i dinamičan razvoj, kao i međunarodna promocija.

Najnovije

Dogodine na koLenicu!

Dogodine na koLenicu!

Porfirije ukinuo Amfilohijev Episkopski savjet ali je ostavio svoj u Hrvatskoj

Srpska pravoslavna crkva, odlukom Sabora iz 29. maja, ukinula je Episkopski savjet u Crnoj Gori ali ne i onaj u Hrvatskoj iako sa zvaničnim...

BERANE Tužilaštvo podnijelo optužni predlog protiv Bečićevog funkcionera zbog slikanja maloljetnice!

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama podnijelo je 20. septembra optužni predlog protiv potpredsjednika OO Demokratske Crne Gore u tom gradu Janka Stavljenića, zbog neovlašćenog...

Đukanović: Crna Gora podržava aktivnosti na ublažavanju klimatskih promjena

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv generalnog sekretara UN-a Antonia Gutereša govorio je na Dijalogu na visokom nivou o energiji koji se održava...

NORVEŠKA UKIDA SVE MJERE “Vrijeme je da se vratimo normalnom životu”

Norveška će danas u 16 sati ukinuti sve restriktivne mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa, objavila je vlada te zemlje. “Prošao je 561 dan otkad smo uveli...

Najčitanije

Povezano

Startuje sjutra: Rajaner subotom i utorkom leti Podgorica – Zagreb

Avio linija između Podgorice i Zagreba startovaće sjutra prevoznikom Rajaner i saobraćaće svake subote i utorka, najavljeno je iz Aerodroma Crne Gore. Dolazak prvog aviona...

Orlandić: Slušali smo potrebe crnogorske privrede i uglednih ljudi iz naše dijaspore

Aerodromi Crne Gore, tj. Vlada Crne Gore treba da 45 odsto svojih akcija proda nekom od zainteresovanih, najboljih svjetskih aerodromskih operatera, a da zadrži...

Air Montenegro duguje Aerodromima 616.000 eura

Air Montenegro duguje 616.000 eura Aerodromima Crne Gore za pružene aerodromske usluge, pokazuju dokumenta u koja je Pobjeda imala uvid. Dug je napravljen za nešto...

Uprava Aerodroma CG glavni krivac što se turisti dočekuju u terminalnoj zgradi bez klima uređaja na plus 40, moguća obustava saobraćaja u sred sezone!

Aerodromi Crne Gore su pred pucanjem i to u sred turističke sezone! Glavni razlog za situaciju u kojoj su se našli je želja Odbora...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve