Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nove avio linije dovode više britanskih turista

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i privredom, predstavlja ponudu naše zemlje na 39. Međunarodnoj berzi putovanja World Travel Market koja se održava u Londonu.

Najznačajnija svjetska turistička berza okupila je oko 5.000 izlagača iz više od 180 zemalja, uz učešće 50.000 profesionalaca i 2.000 predstavnika medija.

Delegaciju Crne Gore čine ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, državni sekretar za turizam Damir Davidović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić.

„Prvog dana sajma, upriličen je koktel sa degustacijom tradicionalne hrane i pića, kojem su prisustvovali predstavnici turoperatora, međunarodnih organizacija iz oblasti turizma, medija, agencija, aktuelnih i potencijalnih investitora, a štand je posjetio i ambasador Crne Gore u Londonu Borislav Banović“, navode iz NTO. Takođe, Hotelskoj grupi Budvanska rivijera dodijeljen je sertifikat Travelife Gold za hotel Mogren, a kao dio projekta Razvoj niskokarbonskog turizma, koji ministarstvo realizuje u saradnji sa

Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i NTO.

„U narednoj godini očekuje se povećanje broja noćenja sa tržišta Velike Britanije, shodno većem broju letova i dužem periodu realizacije. Montenegro Airlines realizovaće letove na relaciji Tivat-London-Tivat, od kraja aprila do kraja oktobra, sa četiri rotacije nedjeljno u periodu visoke sezone. Turoperator TUI UK, koji je od ove sezone počeo sa četiri leta nedjeljno iz Mančestera i Londona, za narednu najavljuje značajno povećanje“, najavljuju iz NTO.

Među britanskim turoperatorima koji u ponudi imaju Crnu Goru izdvajaju se TUI UK, Jet 2 Holidays, Balkan Holidays, ST&H pri Saga Holidays, Adriatic Adventures i Thomson.

Za aviodostupnost naše zemlje iz britanskih gradova posebno su važni letovi niskobudžetnih kompanija – Ryainair ka Podgorici i Easy Jet ka Tivtu tokom ljetnje turističke sezone.

Ponudu na crnogorskom štandu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara, Tivta i Podgorice, zatim Montenegro Airlines, Aerodromi Crne Gore, JP Morsko dobro, hotelske kompanije HG Budvanska Rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, Beppler and Jacobson, hoteli Chedi Luštica Bay, Regent Porto Montenegro, Centreville, Allure Palazzi i turističke agencije Montenegro Tourist Service, Montenegro Adventures, Talas Montenegro DMC i Adria DMC.

izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve