Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšićki penzioneri nezadovoljni povećanjem samo minimalnih penzija

Zbog povećanja samo minimalnih penzija veliki dio crnogorskih penzionera je nezadovoljan. Ističu da to nije pravično, jer degradira one koji su radili duže i ulagali više u penzioni fond

Oko povećanja minimalne penzije pojavile su se mnoge nedoumice i dileme kod penzionera, pa najstariji naši sugrađani smatraju da su oštećeni zbog toga što nije nađen modus da povećanjem budu obuhvaćeni svi penzioneri. Pored toga izostala je pomoć i razumijevanje Fonda PIO sa kojim kako ističu u Udruženju penzionera Nikšić koje ima oko 15.000 članova, nemaju adekvatnu saradnju, kazao je za RTNK Vladimir Perović, predsjednik Udruženja.

Zbog povećanja samo minimalnih penzija veliki dio crnogorskih penzionera je nezadovoljan. Ističu da to nije pravično, jer degradira one koji su radili duže i ulagali više u penzioni fond.

„Penzioneri ocekuju da će im biti pružena ruka saradnje i da će nadležne institucije u državi adekvatno sagledati materijalni položaj penzionera i zauzeti korektan i pravedan stav prema ovoj populaciji“, poručuje Jelena Međedović, potpredsjednica Saveza Udruženja penzionera Crne Gore.

U tom smislu, preporuka Udruženja je da u rješavanju krucijalnih problema budu uključeni i sami penzioneri, a ne da o njihovoj sudbini odlučuju drugi, čulo se pored ostalog na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja penzionera Nikšić.

Inače, predstavnici Crnogorskog saveza za sportsku rekreaciju DSR Veterani, na današnjoj sjednici, uručili su plaketu Vladimiru Peroviću, predsjedniku Udruženja penzionera Nikšić, za doprinos i uspješnu saradnju u radu društva.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve