Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

NEČISTA POSLA DEMOKRATA: Martinović ”rekonstruiše” samo svoje kabinete

Da je Martinoviću važan samo lični komfor, pokazalo se i nakon stupanja na funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. Ova anemična figura Vlade Milojka Spajića, koja pokriva četiri važna resora, do sada je javnosti pokazala samo neznanje i elementarnu nepismenost u svojim rijetkim javnim nastupima. Kad već ne zna ništa o četiri resora koje pokriva, Martinović se posvetio onome šta zna - renoviranju kabineta. O kojim ciframa je riječ, javnost nije upoznata.

Kadar Demokrata Vladimir Martinović napustio je fotelju u rodnom Kolašinu prije više od dva mjeseca, a afere se samo gomilaju. Posljednja u nizu je afera oko adaptacije njegovog kabineta dok je obavljao funkciju predsjednika Opštine Kolašin, koju je otkrio odbornički klub Pokreta Zajedno gradimo Kolašin. Kako su saopštili iz ovog kluba, Martinović je iz donacije adaptirao svoj kabinet i bez tendera posao dodijelio svom partijskom kolegi, nekadašnjem poslaniku Demokrata Dženanu Koliću.

„Ovo je samo nastavak prakse lokalnog odbora Demokrata da crpi lokalni budžet i dodjeljuje poslove svojim partijskim aktivistima, članovima i simpatizerima, počevši od posla na održavanju lokalnih puteva, čišćenju parkinga na Ski-centru 1600, nezakonitog povećanja zarade direktorima, do adaptacije kancelarije predsjednika i „mazanja“ Spomen doma bez konzervatorskog projekta”, tvrde iz Pokreta.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Ako je ko zaslužio da mu se renovira kabinet, onda je to balvan iz Bara Kraljskih

Iz ovog kluba saopštili su da je Martinović nepuna dva mjeseca nakon stupanja na dužnost, u feburaru 2023. godine uputio dopis jednom od kolašinskih investitora, tražeći donaciju od 15.000 eura u svrhu sanacije unutrašnjosti Spomen doma sa akcentom na kancelarijski prostor lokalne uprave.

“Nekoliko dana kasnije, između lokalne uprave i investitora je zaključen Ugovor o donaciji za radove na adaptaciji (jedne) kancelarije u zgradi Spomen doma na iznos od 12.500,00 eura. bez PDV-a. Od dobijenog novca bivši predsjednik Martinović je prionuo na adaptaciju čijeg drugo nego svog kabineta, iako su ostale kancelarije u zgradi lokalne uprave, koja godinama kuburi sa prokišnjavanjem, vlagom i buđi, bile u mnogo gorem stanju i zahtijevale hitniju intervenciju”, kazali su iz kluba Pokreta.

Navode da nije bilo potrebe raspisivati javni tender, jer se investitor obavezao da izvrši direktnu uplatu donacije izvođaču radova, pa je tako, objašnjavaju, posao u direktnoj pogodbi dobila firma Koncept K DOO iz Podgorice čiji je izvršni direktor Dženan Kolić, bivši poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, bivši član Savjeta Agencije za vazduhoplovstvo i sadašnji partijski drug ministra Martinovića.

Ako ti Dritan Abazović dijeli moralne lekcije, onda je jasno o kakvom se kadru radi: „Koliko ste potrošili na namještaj u ministarstvu koje je dobilo sad dva ministarstva ekologije i turizma, u prvom mjesecu svog rada? Dajte račune da vide građani“

Da je Martinoviću važan samo lični komfor, pokazalo se i nakon stupanja na funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. Ova anemična figura Vlade Milojka Spajića, koji pokriva četiri važna resora, do sada je javnosti pokazala samo neznanje i elementarnu nepismenost u svojim rijetkim javnim nastupima. Kad već ne zna ništa o četiri resora koje pokriva, Martinović se posvetio onome šta zna – renoviranju kabineta. O kojim ciframa je riječ, javnost nije upoznata. Transparentnost u trošenju narodnog novca nikada nije bila odlika Demokrata, pa tako ni njihovog perjanika Vladimira Martinovića. I Vlada i Demokrate su ostali nijemi na pitanje bivšeg premijera Dritana Abazovića postavljenog u Skupštini Crne Gore – koliko je para potrošeno na namještaj u ministarstvu turizma i ekologije?

„Koliko ste potrošili na namještaj u ministarstvu koje je dobilo sad dva ministarstva ekologije i turizma, u prvom mjesecu svog rada? Dajte račune da vide građani“, tražio je Abazović informaciju u državnom parlamentu.

Građani će se očigledno je, načekati da vide te račune koje su oni platili. Kao i one o „službenim“ putovanjima ministra Martinovića u Dubai i Njujork. Ako ga nema na sjeveru koji je nesrećnim spletom političkih okolnosti zapao Martinovića, ima ga po svjetskim metropolama. Tako će oni platiti ispunjenje Martinovićevih maštarija dok je kao dječak skakutao po Barama Kranjskim.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve