Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nastavak saradnje na realizaciji važnih projekata iz putne infrastrukture između Crne Gore i Kosova

U Vladi Republike Kosovo u Prištini, održan je sastanak delegacija dvije države, u cilju definisanja narednih koraka implementacije ovih važnih infrastrukturnih projekata

Kao rezultat dobre i intezivne saradnje kroz više bilateralnih susreta potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, u oktobru 2022. godine u Rožajama potpisao je sa svojim kolegom ministrom životne sredine, prostornog planiranja i urbanizma Republike Kosovo, Liburnom Aliuom, Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između nadležnih ministarstava Crne Gore i Kosova, kao i prateći Protokol kojim je definisan spisak projekata od zajedničkog interesa za buduću implementaciju: put Plav-Dečani i Rožaje-Peć i put Kolašin-Peć-Priština (prethodno SEETO 6b). Na bazi prethodno pomenutih aktivnosti, u  Vladi Republike Kosovo u Prištini, održan je sastanak delegacija dvije države, u cilju definisanja narednih koraka implementacije ovih važnih infrastrukturnih projekata.

Na početku sastanka prisutne je pozdravio ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Republike Kosovo, Liburn Aliu, koji je dao podršku radu operativnih timova.

“Nakon što su strane razmotrile status aktivnosti na svojim teritorijama, predstavile strateški značaj navedenih projekata, dogovoren je naredni slijed koraka, kako bi se implementacija pomenutih projekata i unaprijedila, ubrzala, i uključila u predstojeće inicijative za unapređenje saobraćajne povezanosti na Zapadnom Balkanu”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka strane su zajednički konstatovale da implementacija pomenutih projekata može doprinijeti implementaciji ciljeva koji se povezuju sa trgovinskim i transportnim olakšicama, te kreiranjem jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

U crnogorskoj delegaciji su pored predstavnika Ambasade Crne Gore u Prištini, Fedise Dacić, Ministarstva kapitalnih investicija, Miroslava Mašića, direktora Direktora za putnu infrastrukturu, i Ljubinka Ivanović, v.d. direktora Direktorata za kapitalne i IPA projekte, bili i direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, i izvršni direktor „Monte-puta“ DOO Milan Ljiljanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve