Uprava javnih radova na teritoriji opštine Rožaje trenutno realizuje projekte u vrijednosti od oko 20 miliona eura, za koje je sredstva iz kapitalnog budžeta obezbijedila Vlada Crne Gore.

Asfaltiranje Sandžačke ulice

“Snažna podrška unapređenju lokalne infrastrukture i ulaganja u strateške projekte, doprinijela su da Rožaje danas bude veliko gradilište, na kojem se građevinske mašine mogu primijetiti gotovo u svakom dijelu grada”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Prvu fazu izgradnje pristupne saobraćajnice ka budućem planinskom centru Štedim na Hajli, u dužini od 7,2 kilometra, građevinsko preduzeće “Tofi” završilo je u ugovorenom roku, čime su se stvorili uslovi za njeno kompletno asfaltiranje na proljeće naredne godine.

Pijaca u Rožajama

“Na taj način će biti omogućene pripreme za početak radova na žičari, ski stazama i baznoj stanici. Vlada će u naredne tri godine, u cilju stavljanja novog skijališta u funkciju, investirati oko 16 miliona eura”, ističu u Upravi.

Još jedan projekat čija realizacija teče planiranom diamikom je novi vrtić “Boško Buha”, ukupne površine 1.120 metara kvadratnih i kapaciteta 100 djece.

“Grubi građevinski radovi su završeni, a predstoji postavljanje fasade, krova i spoljašnje bravarije, kao i radovi u unutrašnjosti objekta”, navodi se u saopštenju.

Put prema Štedimu

Rok za završetak kompletnog posla je sredina naredne godine, kako bi vrtić sa radom počeo u septembru 2020. Vrijednost investicije je više od 1,5 miliona eura, a izvođač je takođe “Tofi”.

Isto preduzeće privodi kraju i izgradnju objekta gradske pijace, koja će, u skladu sa ugovorenom dinamikom, biti završena do kraja ove godine

“Završeno je postavljanje fasade i spoljašnje bravarije, a u toku su finalni radovi na termo-tehničkim instalacijama”, saopšteno je iz Uprave.

Pored zelene pijace, ovaj objekat, vrijednosti od oko 900 hiljada eura, sadrži prostorije tehničke namjene i kancelarije za opštinske službe. Ukupna površina je 1.370 metara kvadratnih.

U toku je i izgradnja vrtića

U cilju unapređenja lokalne infrastrukture Uprava javnih radova realizuje i projekte modernizacije nekoliko značajnih rožajskih saobraćajnica.

“Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, juče je završeno asfaltiranje oko 300 metara Sandžačke ulice u vrijednosti od 70 hiljada eura, kao i ulice uz Jukov potok, u dužini od 660 metara, za koju je izdvojeno blizu 60 hiljada eura. Protekle godine modernizovan je dio Ibarske i Ulice 29. novembar”, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve