Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nacionalna turistička organizacija: Crna Gora na naslovnoj stranici njemačkog magazina HOLIDAY&LIFESTYLE

Kako je saopšteno iz NTO CG, riječ je o magazinu koji je na tržištu već trinaest godina, izlazi kvartalno i ima oko 150,000 čitalaca

Kao rezultat studijske posjete u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, njemački magazin “HOLIDAY&LIFESTYLE” objavio je destinacijski članak na pet stranica o Crnoj Gori pod naslovom „Neotkriveno blago južnog Jadrana”.

Kako je saopšteno iz NTO CG, riječ je o magazinu koji je na tržištu već trinaest godina, izlazi kvartalno i ima oko 150,000 čitalaca.

“Članak potpisuje bračni par Kerler (Kristina Marija i Rihard) Christina Maria i Richard, koji su boravili u Crnoj Gori u periodu od 20-24. juna tekuće godine. U tom periodu obišli su Budvu, Cetinje, Kotor, Ulcinj, Bar, Podgoricu i Kolašin, koje su toplo preporučili svojim čitaocima”, navodi se u saopštenju.

U septembarskom izdanju, kako najavljuju, koje će biti u prodaji do decembra, bračni par Kerler, već sa naslovne strane, poziva sve čitaoce, da obavezno u narednom periodu planiraju odmor u Crnoj Gori, koja nudi “istorijske stare gradove, prvoklasne plaže i fascinantne prirodne parkove”.

“Prilikom obilaska Crne Gore, nikako ne propustite da vidite najdublji kanjon u Evropi, njihove nacionalne parkove, organizujte “obilazak najstarije masline u Baru”, prošetajte Podgoricom, otkrijte šta sve nudi luksuzna marina Tivat, najstariji primorski grad Perast, kao i “atraktivne plaže oko Svetog Stefana i nezaobilaznu Veliku plažu u Ulcinju”, preporučuju novinari svojim čitaocima uz savjet da svaki dan može da im bude ispunjen raznim sadržajima.

Bračni par Kerler su iskusni novinari, koji su stekli povjerenje publike, zbog realnog opisa destinacije, usluga i svih ponuđenih sadržaja, oni pružaju savjete i smjernice i objektivnim komentarima olakšavaju izbor destinacije za odmor, pa su godinama unazad bitan saveznik u planiranju putovanja, naročito ciljnoj grupi putnika između 30 i 50 godina. Procjenjuje se da oko 70 odsto čitalaca ovog magazine putuje od pet do sedam puta godišnje, te je objavljivanje ovog članka značajno sa aspekta privlačenja turista sa ovog tržišta”, saopšteno je iz NTO CG.

Zbog arhitekture njihovih starih gradova, Rihard Kerler posebno izdvaja Budvu i Kotor:

“Stari grad Budva predstavlja jedan od apsolutnih vrhunaca Crne Gore. Pored ljepote arhitekture Starog grada, savremeni dio Budve je centar okupljanja mladih zbog raznih ljetnjih manifestacija, restorana i kafića”, objašnjava u tekstu Kerler i nadovezuje se: “Tu je i Stari grad Kotor, koji je i danas u zapanjujuće dobrom strukturnom stanju i zasigurno je nešto što se ‘mora videti’, tokom posjete ovoj zemlji”.

Uz veliki broj fotografija sa primorja i sa sjevera Crne Gore, novinarski par je, ističu iz NTO, najboljim preporukama uvrstio Crnu Goru među destinacije koje ne treba propustiti.

Pored NTO CG, posjetu su podržali: Hotel Avala Budva, Hotel Hilton Podgorica, Hotel Bianca Kolašin, TO Kotor, TO ULCINJ, TO Budva, TO Podgorica, Nacionalni parkovi CG, restoran CONTE Perast i Narodni Muzeji CG.

Magazin: http://www.holidayandlifestyle.com/abouthlf.htm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve