Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Na Barskoj rivijeri boravi 20 odsto više gostiju u odnosu na prethodnu godinu

Kako su naveli, u hotelima trenutno boravi 4.276 gostiju, što je 15 odsto više nego lani, dok u privatnom smještaju boravi 8.254 turista, što je 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine

Trenutno na Barskoj rivijeri boravi 12.688 gostiju, što je 20 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Kada govorimo o uporednim podacima, na današnji dan imamo 10 odsto više gostiju nego u 2019. godini, koja je bila rekordna godinu po broju turista i noćenja, saopšteno je iz Turističke organizacije Bar.

Kako su naveli, u hotelima trenutno boravi 4.276 gostiju, što je 15 odsto više nego lani, dok u privatnom smještaju boravi 8.254 turista, što je 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Barska rivijera privlači sve veći broj stranih turista. Prema podacima, trenutno boravi 19% više stranih gostiju u odnosu na prethodnu godinu”, dodaju u saopštenju.

Iz TO Bar ističu da su, u hotelskom smještaju, najbrojniji turisti su iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

“Tokom jula i avgusta očekujemo maksimalnu popunjenost kapaciteta, sa tendencijom da taj trend bude nastavljen i u septembru, pa i početkom oktobra”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve