Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Na aerodromima 31% više putnika

U drugom kvartalu ove godine

Prevoz putnika u drugom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, bilježi rast u željezničkom saobraćaju, lokalnom drumskom i aerodromskom, dok je u drumskom ostvaren pad.

Podaci Monstata pokazuju da rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 2,3 odsto, lokalnom drumskom 19 odsto i aerodromskom 31,2 odsto.

Pad prevezenih putnika je u drumskom saobraćaju iznosio 2,4 odsto.

„Prevoz robe u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad u željezničkom saobraćaju i prometu robe u lukama od 42,1 odsto odnosno 27,9 odsto, dok se u drumskom i kod prevoza robe na aerodromima bilježi rast od 7,1 odsto odnosno 39,2 odsto“, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u drugom kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine, je manji 31,7 odsto, a izmanipulisanih 34,9 odsto.

Statističari su kazali da je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio 72,39 hiljada, što je 0,9 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine.

„Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio je 8,2 hiljade, što je 23,3 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve