Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mujović: Energetski subjekti da kažu na šta troše novac

Ministar je odgovarajući na pitanje CdM-a poručio i da energetski subjekti takođe moraju da obrazlože građanima na šta se troši njihov novac

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović u izjavi za CdM je jasan – Vlada ne povećava niti smanjuje cijenu električne energije, odluku o eventualnoj korekciji cijena donosi Regulator i EPCG. Ministar je odgovarajući na pitanje CdM-a poručio i da energetski subjekti takođe moraju da obrazlože građanima na šta se troši njihov novac.

Od 1. januara poskupiće struja 5,63 odsto kazao je direktor Regulatorne agencije za energetiku Igor Telebak. Prethodno je CEDIS dostavio zahtijev Agenciji za povećanje cijena elektične energije. URA je juče premijeru Milojku Spajiću poručila da im građani nijesu dali povjerenje da povećavaju cijenu struje, te da je poražavajuće da je jedna od prvih mjera nove Vlade udar na budžet građanki i građana povećanjem cijene struje.

Ministar Mujović za CdM je kazao da je regulator u obavezi da preciznije obrazloži regulatorno dozvoljeni prihod, a EPCG eventualne promjene cijena same električne energije, posebno jer je to pitanje koje se odnosi na sve građane Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje CdM-a da li je jedan od razloga poskupljenja struje i to što su kompanije u energetskom sektoru masovno zapošljavale u proteklom periodu, Mujović kaže da energetski subjekti takođe moraju da obrazlože građanima na šta se troši njihov novac.

“Da li je u pitanju, kako ste naveli, zapošljavanje ili je riječ o ulaganjima u sistem. Zbog toga je važno da čitav proces bude transparentan kako do strane RAE tako i energetskih subjekata, upravo da bi izbjegli politikanstvo i populizam. Svima je poznato da Vlada nema ovlašćenja da povećava ili smanjuje cijenu električne energije, i sva tumačenja u tom pravcu ili su populistička ili je riječ o elementarnom nepoznavanju procesa”, kazao je ministar Mujović u izjavi za CdM.

Kako CdM nezvanično saznaje, ministar Mujović će, odmah nakon povratka iz Brisela gdje učestuje kao član crnogorske delegacije na sastanku o Planu rasta za Zapadni Balkan, a u konstekstu promjena cijene električne energije, razmatrati modele podrške onim kategorijama društva kojima je to najpotrebnije, kako je ranije i najavio.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.11.2023-11:12 11:12

Gospodine minstre Mujoviću, novi ste u ovoj političkoj areni, bar se tako čini.. To je vjerovatno uzrok što nijeste baš avizani u posa koji vi je dopa. Inače, ZNALI BISTE DA ENERGETSKI SUBJEKTI TROŠE PARE GRAĐANA NA KUPOVINU GLASOVA GRAĐANA ZA POLIIČKE PARTIJE KOJE SU IM FORMIRALE RUKOVODSTVO, ALI BOGOMI I ZA TEŠKU KORUPCIJU I LIČNE POTREBE! ALI POLAKO GOSPODINE MINISTRE. USAVRŠITE ĆE SE! TEK STE POČELI DA SLIJEDITE PUT SVOJIH NEAVIZANIH PRIJETHODNIKA!

COL
26.11.2023-12:38 12:38

Ministre raspitajte se koliko stotina hiljada € je otišlo srpskoj crkvi i raznim paracrkvenim bratstvima koja su im pretorijanska garda, protiv građana Crne Gore koji nijesu njeni slijepi sljedbenici. Što direktno što indirektno I kroz umanjenje računa i za izvođenje raznih radova ovoj crkvi je za tri godine isplaćeno oko pola miliona € iz budžeta energetskih kompanija, počev od rudnika uglja preko EPCGa do CEDISA i CGEESA. Morate stati na put parazitiranju ove crkve na organizam energetskih kompanija kojima su čak i direktore postavljali kako bi im nezakonito sipali i šakom i kapom.