Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Vrlo malo se ulaže u poljoprivredu, iduće godine veća ulaganja

''Posljednjih godina veoma malo ulaže u poljoprivredu, odnosno svega jedan odsto budžeta, za razliku od Evropske unije (EU) koja opredjeljuje 40 odsto''

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Budimir Mugoša ocijenio je da Crna Gora posljednjih godina veoma malo ulaže u poljoprivredu, odnosno svega jedan odsto budžeta, za razliku od Evropske unije (EU) koja opredjeljuje 40 odsto. Zato će se potruditi da naredne godine u poljoprivredu bude uloženo mnogo više.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG podsjetio kako se stalno priča o poljoprivredi koja je, uz turizam, strateška grana: “I onda se tu završava sva priča o poljoprivredi, a nastavlja se govoriti dalje o turizmu”.

Svjestan je, kaže, da je kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori, poljoprivreda neatraktivno zanimanje, što pokazuje i rekordno mali broj upisanih studenata.

Bez ulaganja se, kako je rekao, ne može očekivati da će se ući u neku veću poljoprivrednu proizvodnju: “Imamo mnogo akutnih problema koje rješavamo ovih dana, raspisali smo veliki broj poziva po agrobudžetu koji je koncipiran kako je koncipiran”.

Mugoša kaže i da će isplata subvencija početi 1. avgusta.

Ističe kako Crna Gora nema nijedan jedini proizvod u kome je samodovoljna: “Mi uvozimo od 10 do 90 odsto svih poljoprivrednih proizvoda. Prema tome, sve će da se otkupi, jer nemam dovoljnu proizvodnju”.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve