Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Modernizuju javni prevoz u širem gradskom jezgru

Glavni grad raspisuje javni poziv za nabavku novih autobusa

Glavni grad raspisuje javni poziv za nabavku novih autobusa ove sedmice – objavio je na svom Fejsbuk profilu gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Nakon što nijesu dobili saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja na odluku o kreditnom zaduženju za ove potrebe, Vuković podsjeća da je Glavni grad opredijelio dva miliona eura iz budžeta.

”U odnosu na karakteristike autobusa i stanje na tržištu, naša je procjena da se za taj novac može nabaviti dovoljan broj vozila za pružanje kvalitetne usluge javnog prevoza našim sugrađanima u širem gradskom jezgru”, poručio je Vuković.

Organizacija prevoza na tim linijama biće obaveza Glavnog grada. Autobusi će biti klimatizovani, ekološki prihvatljivi, prilagođeni osobama s invaliditetom, opremljeni LED displejima i audio-sistemom za potrebe osoba oštećenog sluha/vida.

”Nakon usvajanja Plana održive urbane mobilnosti, nove odluke o linijskom prevozu, uvođenja elektronske karte i nabavke novih/modernizacije (uključujući digitalizaciju) postojećih autobuskih stajališta, kroz nabavku novih autobusa zaokružićemo višegodišnji projekat osavremenjivanja sistema javnog prevoza u Podgorici”, zaključio je gradonačelnik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve