Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo: Odlazak Sea Dance-a neće uticati na rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori

O namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori to da je Vlada Crne Gore zajedno sa opštinom Budva i lokalnom turističkom organizacijom od 2014. godine, kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila više od 4.3 miliona eura za pomoć festivalu

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma još prošle godine saopštilo je da je država limitirana zakonskim mogućnostima kada je u pitanju finansijska pomoć festivalu Sea Dance.

Iz resora Gorana Đurovića podsjećaju da Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021.

Na to je tada ukazala i Agencija za zaštitu konkurencije na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti. Agencija je ovih dana pokrenula i ispitni postupak kako bi utvrdila usklađenost potencijalne državne pomoći Sea dance-u.

“O namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori to da je Vlada Crne Gore zajedno sa opštinom Budva i lokalnom turističkom organizacijom od 2014. godine, kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila više od 4.3 miliona eura za pomoć festivalu.

“Uprkos želji da nastavimo da podržavamo ovakve i slične manifestacije, ističemo da je to moguće jedino u skladu sa crnogorskim zakonima. Kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona, vjerujemo da će ona donijeti rekordne rezultate uz činjenicu da su najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve