Ministarstvo odbrane pripremilo je Uredbu o izmjenama i dopunama zarada lica u službi u Vojsci Crne Gore, koju je danas usvojila Vlada. Kako ističu iz ovog resora, prema tom dokumentu medicinskom osoblju mjesečna zarada se uvećava do 300 eura.

Ministarstvo odbrane

“Uzimajući u obzir ovo povećanje zarada, kao i to da Ministarstvo odbrane redovno vrši upućivanje ljekara iz Vojske Crne Gore na specijalizaciju, postiže se glavni cilj izmjene i dopune važeće Uredbe, puna popuna kvalitetnim kadrom Vojno-medicinskog centra, a samim tim i poboljšanje nivoa usluga koje pruža taj centar”, navode iz Ministarstva.

Primjena Uredbe otpočeće 1. septembra 2020. godine, a sredstva neophodna za njeno sprovođenje do kraja godine obezbijeđena su budžetom.

“Podsjećamo da je Zakonom o odbrani propisano da Ministarstvo odbrane obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu lica u službi u VCG i zaposlenih u Ministarstvu odbrane, a izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti data je mogućnost da zdravstvenu zaštitu Ministarstvo obezbjeđuje i članovima njihove uže porodice. Zdravstvenu zaštitu navedena lica mogu ostvarivati u Vojno-medicinskom centru VCG”, dodaju oni.

Ministarstvo odbrane nastavlja predano da radi i da brine o svojim zaposlenima, da vodi računa o njihovoj egzistenciji, kako je to bilo i do sada.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve