Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Miljanić: Teško je obnoviti farmu koza; Golubović poziva privrednike da podrže kolegu

Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović, obišao je danas Farmu koza “Miljanić“ koja je nedavno u požaru pretrpjela ogromnu štetu, pošto je izgorio štalski objekat površine 800 kvadrata, sa 300 koza i vrijednom opremom.

Privredna komora poziva cjelokupnu poslovnu zajednicu, državu i opštinu Nikšić da, koliko su god u mogućnosti, doprinesu oporavku i izgradnji nove farme koza „Miljanić“, saopšteno je iz PKCG.

Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović, obišao je danas Farmu koza “Miljanić“ koja je nedavno u požaru pretrpjela ogromnu štetu, pošto je izgorio štalski objekat površine 800 kvadrata, sa 300 koza i vrijednom opremom.

“Ovdje smo da bi iskazali podršku porodici Miljanić i zaposlenima na farmi, te pozovemo naše privrednike da, kao i mnogo puta do sada, pokažu solidarnost, kako bi se što prije obnovila ova farma i nastavila proizvodnja. Upravni odbor Privredne komore će na prvoj sjednici donijeti odluku o podršci Farmi ‘Miljanić'”, kazao je Golubović.

Istakao je da raduje što su predstavnici resornog ministarstva i Opštine Nikšić takođe obišli ovu farmu i izrazio očekivanje da će sa njihove strane biti upućena značajna materijalna podrška Miljanićima.

Vlasnik farme Radivoje Miljanić naglasio je riješenost ove porodice da obnovi stado koza.

“Oporavak neće ići brzo, jer je riječ o zahtjevnom procesu, međutim istrajni smo u namjeri da podignemo novu farmu, jer smo posvećeni kozama. Tržište ćemo i dalje nesmetano snadbijevati našim proizvodima, jer će naša fabrika raditi u kontinuitetu, a kozije mlijeko ćemo otkupljivati od kooperanata. Ovo doživljavamo kao jedan od padova u našem poslovanju, iza kojeg će uslijediti uspon”, kazao je Miljanić.

Prema njegovim riječima, najveći problem biće formiranje novog stada, s obzirom na izazovnu situaciju u kozarstvu, ne samo u Crnoj Gori, već i u okruženju.

Ipak, Miljanić najavljuje da će uvesti koze iz zemalja regiona te da će one zadovoljavati sve neophodne standarde kvaliteta.

Ujedno ističe da je u Crnoj Gori neophodno donijeti Zakon o matičnoj evidenciji koza, jer niti se zna njihov broj, niti se može garantovati da li je neko grlo kvalitetno ili ne, što za proizvodnju nije dobro.

“Zainteresovani mogu uplatiti sredstva na žiro račun pomoći Farmi koza Miljanić 535-14288-89”, navode iz PKCG.

U delegaciji Privredne komore, zajedno sa predsjednikom, bile su potpresjednica Nina Drakić i sekretarka Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Lidija Rmuš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve