Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović na radnom ručku sa predstavnicima savjeta stranih investitora

''Strane investicije su važan motor naše ekonomije i zato je važan otvoren, efikasan i transparentan odnos države prema investitorima kao i siguran pravni i poslovni ambijent koji će ojačati naš ekonomski rast'', poručio je predsjednik Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je domaćin radnog ručka sa članovima Borda direktora Savjeta stranih investitora u našoj zemlji, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.

“Strane investicije su važan motor naše ekonomije i zato je važan otvoren, efikasan i transparentan odnos države prema investitorima kao i siguran pravni i poslovni ambijent koji će ojačati naš ekonomski rast”, poručio je predsjednik Milatović.

Radnom ručku sa Predsjednikom prisustvovali su: Tamaš Kamaraši- predsjednik Savjeta stranih investitora i predsjednik Upravnog odbora CKB-a, Branko Mitrović- izvršni direktor kompanije One, Bogdan Podlesnik- savjetnik izvršnog direktora NLB Banke, Nikola Jovanović- finansijski direktor kompanije Jugopetrol AD i Predrag Leković iz Upravnog odbora kompanije Porto Montenegro.

Tema sastanka bila je investiciona klima u Crnoj Gori, a članovi Savjeta upoznali su predsjednika Milatovića sa nekim od ključnih problema sa kojima se susrijeću.

On je poručio da će se u narednom periodu snažno založiti za unaprjeđenje saradnje investitora i državnih institucija a u cilju jačanja ekonomije Crne Gore.

Razgovarano je i o konkretnim zajedničkim aktivnostima u privlačenju talenata i stvaranju poslovnih šansi kako bi mladi ljudi ostali u Crnoj Gori. U tom kontekstu dogovoreno je održavanje redovnih sastanaka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve