Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

MERT: Ne pristajemo na pritiske

''Poručujemo da se na Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma ne može vršiti pritisak da uradi nešto mimo zakona''

U odnosu na tvrdnje organizatora Sea Dance-a da su tek 20. jula obaviješteni o zakonskim ograničenjima države da finansira taj festival, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma saopštava da je u posjedu dokumentovanih dokaza iz maja mjeseca da to nije tačno.

“Iako je MERT iskazao želju da i ove godine podrži Sea Dance za koji je, podsjećamo, od 2014. Vlada Crne Gore izdvojila 4.3 miliona eura, čim je ustanovljeno da model državne pomoći nije moguć zbog upozorenja nadležne Agencije za zaštitu konkurencije, predstavnici EXIT festivala u Crnoj Gori obaviješteni su o tome i usmeno i pismeno. Na više sastanaka pokušano je da se nađe alternativni zakoniti model finansiranja, međutim organizator Sea Dance-a insistirao je na pregovaračkom postupku bez prethodnog objavljivanja poziva za nadmetanje”, navode iz resora Gorana Đurovića.

Vjeruju da je dosadašnja podrška festivalu jasan pokazatelj da je on dobrodošao u Crnu Goru.

“Ipak, poručujemo da se na MERT ne može vršiti pritisak da uradi nešto mimo zakona”, ističe se u saopštenju.

Podsjećaju da je Ministarstvo u okviru programa podsticajnih mjera ove godine podržalo brojne manifestacije širom Crne Gore u iznosu od 468 hiljada eura.

“Možda je ovo prilika i da se Vlada većim izdvajanjem sredstava okrene domaćim festivalima koji bi trajali tokom čitavog ljeta i tako dodatno upotpunili kulturnu ponudu države. Na kraju, uz želju da se ovaj slučaj dalje ne politizuje, očekujemo da će organizatori Sea Dance-a kao i mnogo puta do sada pronaći komercijalni interes za održavanje ove manifestacije, kako je i najavljeno”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve