Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Mickej preuzima Vladu i pretvara je u platformu za kriminal

Poziva kolege Demokrate da odustanu od podrške ovoj ''kriminalnoj i korumpiranoj'' Vladi koja će zaviti u crno i finansijski opustošiti već opljačkanu Crnu Goru.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić (Mickej) preuzima kontrolu nad Vladom i pretvara je u platformu za kriminal i uništenje zemlje. Kao eksponent međunarodne finansijske mafije koncentriše svu finansijsku moć kod sebe, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

“Prvo je spojio ministarstvo finansija sa ministarstvom rada i socijalnog staranja što je van svake pameti i bez ikakvog uporišta u stvarnim potrebama siromašnih ili komparativnim iskustvima”, kaže Medojević.

Prema njegovim riječima, ideja je da se iskoriste stari DPS kanali kupovine najsiromašnijih građana novcem iz budžeta.

“Drugo, pripremio je osnivanje 21 direktorata kojima će u potpunosti preuzeti kontrolu nad novčanim tokovima. Posebno opasno, osniva Direktorat za kriptovalute, preko koga će uvući državu u špekulativne aktivnosti sa ovom virtuelnom imovinom koja je sve popularnija kao sredstvo plaćanja narkokartela i finansiranje terorizma”, dodao je Medojević.

Ističe da kao treće planira osnivanje državnog holdinga koji će upravljati svim državnim preduzećima što je protivzakonito i veoma opasno jer se upravljanje tim holdingom, kako dodaje, može prepustiti nekim novim “ekspertima” koji će biti pod kontrolom Mickeja.

“Preko 30 godina se bavim privatizacijom i restrukturiranjem državnih kompanija i ovo nijesam nigdje vidio. Možda Mickej planira privatizacije EPCG, Luke Bar, Aerodroma pa se preko ovog holdinga taj proces može obavljati van očiju javnosti i kontrole Vlade i Skupštine”, poručio je predsjednik PzP-a.

Prema njegovim riječima, Mickej je već uveo praksu da ministri glasaju za njegove sporne odluke, telefonskim putem, bez uvida u dokumentaciju, što otvara pitanje rizika od korupcije i štetnih odluka po drzavu.

“Tako su se ministri izjašnjavali o zaduženju od 750 miliona eura mejlovima i to pola sata nakon što im je dostavio materijal od više stotina stranica koji ministri nijesu mogli ni pregledati, a kamoli ozbiljno analizirati. Odluka o kupovini dolarskih fjučersa od nepoznate investicione banke u iznosu od 27,7 miliona eura je takođe donesena telefonskim putem”, kazao je Medojević.

Ističe da ministri nijesu imali uvid u dokumentaciju.

“Mickej povlači opasne i neprihvatljive poteze koje pretvaraju Crnu Goru u državu kojom se upravlja tajno i organizovano od male grupe pojedinaca, bez ikakve kontrole i javnosti i transparentnosti. Mickej i njegovi nalogodavci ukidaju ovlašćenja Parlamenta, ne objavljuje dokumentaciju o trošenju novca poreskih obveznika. Ulazi u špekulativne finansijske transakcije sa ogromnim rizikom za državu, učestvuje u švercu cigareta, kupuje avione bez motora direktnom pogodbom, osniva avio kompaniju i sada pravi protizakonitu firmu koja treba da upravlja sa svim državnim firmama”, navodi Medojević.

Predsjednik PzP-a poručuje da je ova namjera Mickeja direktno suprotna Zakonu o privrednim društvima jer uvodi novi organ upravljanja koji nije predviđen ovim zakonom.

“Opasna ideja da jedan čovjek pod kontrolom krupnog kapitala (domaćeg i stranog) upravlja državnom imovinom suprotno zakonima i bez kontrole. Za kontrolu poslovanja državnih firmi država može uvesti obaveznu državnu reviziju poslovanja i plaćanja obaveza državi, kao što je nekad bio SDK”, istakao je Medojević.

Ali osnivanje nove državne firme za upravljanje postojećim državnim firmama je, kako napominje, još jedna glupost u nizu gluposti Mickeja, “ali s obzirom na njegovu sklonost kriminalnim aktivnostima i tajnom sklapanju dilova sa novcem poreskih obveznika, radi se o veoma opasnoj koncentraciji moći u rukama jednog čovjeka sklonog lopovluku”.

“Imajući u vidu da Krivi osniva svoju stranku 28.08. i da će Mickej možda biti i prvi predsjednik, ova ideja ima i opasan politički aspekt jer će Mickej moći da koristi državne resurse i novac poreskih obveznika za finansiranje svoje stranke”, dodao je Medojević.

Poziva kolege Demokrate da odustanu od podrške ovoj kriminalnoj i korumpiranoj Vladi koja će zaviti u crno i finansijski opustošiti već opljačkanu Crnu Goru.

“Ne podržavajte ove opasne kriminalne poslove Ministra Mickeja. Platićete političku cijenu i preuzeti kompletnu odgovornost za posljedice. Mickej kad napuni bisage će nestati, a problemi će ostati!”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Medojević: Mickej preuzima Vladu i pretvara je u platformu za kriminal – CG Vijesti
05.08.2021-11:08 11:08

[…] Aktuelno […]

Vukovar
05.08.2021-11:12 11:12

Medo za tebe korito od plijena nemos ni sanjat a kamoli vidjet presusilo za tebe nema tvog zlatnog DPS da zivis ka parads po svjetskim metropolama -presusilo!