Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Jesu li Krivokapić i Spajić imali lični interes od zaduživanja

Podsjeća da je Spajića pitao kada je Vlada donijela odluku o emisiji državnih obveznica od 750 miliona na sedam godina, te kada je i gdje objavljen poziv za upis i uplatu te emsije.

Nova Vlada je ovim tajnim zaduženjem napravila ozbiljan nered u već uspostavljeni sistem kontrole javnih finansija i uvela opasnu praksu zaobilaženja Skupštine u postupku odlučivanja o zaduživanju i raspolaganju državnom imovinom, kazao je jedna od lidera DF-a i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Podsjeća da je Spajića pitao kada je Vlada donijela odluku o emisiji državnih obveznica od 750 miliona na sedam godina, te kada je i gdje objavljen poziv za upis i uplatu te emsije.

Zahtjevao je, kaže, da mu se ovi podaci dostave u što kraćem roku, kako bi se pripremio za raspravu u parlamentu.

“Nova Vlada je uvela opasnu praksu privatnih, tajnih, zatvorenih transakcija, što navodi na sumnju da su se u sklapanju ovog javnog državnog posla pojavili i lični motivi i interesi, što otvara pitanje korupcije”, kazao je Medojević.

Pita da li su premijer i ministar finansija imali i lične interese u ovom poslu iz koga su, za sada nepoznati ljudi i firme uzele višemilinsku proviziju.

“Činjenica, koju sam ja prvi otkrio, da je privatno lice, bez ikakvih ovlašćenja i bez ikakvih prava, više mjeseci zajedno sa ministrom finansija i viceguvernerom Centralne banke, neovlašćeno i protivzakonito učestvovalo u stvaranju obligaciono-materijalnih obaveza za državu i njene poreske obveznike je sada potvrđena i svi akteri su priznali učešće u ovom kriminalnom djelu”, kazao je Medojević.

 

Ova praksa, prema riječima Medojevića, olakog kršenja Ustava i zakona zemlje je veoma opasna i ukazuje na totalitarni i autokratsko karakter ove Vlade.

“Jasno je da se Krivokapić i njegovi lični ministri -apostoli neće sami odreći ovakvog neprihvatljivog načina vođenja zemlje i da je zadatak, prije svega na DF, Demokratama i SNP, da kao partije koje su glasale za ovu Vladu, dogovore mehanizme paramentarne kontrole i nadzora”, ističe Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
15.12.2020-15:55 15:55

Opet “posteni”Medo bleji kao lanjski brav,neka si ti Medo,drugo i ne znas,bleji,bleji a “obavezno”podrzi “expertsku vladu”. A sto ti radi premijer Abazovic, Medojevicu,svaki dan si u CRVENO jer je ovaj Rukoljub-Podoljub-Tepiholjub samo figura u liku premijera,a i sam tvrdis da su vladu sastavljali medijski tajkuno Don Mikeli lupez ktivousti Perovic i govece sa krstenicom iz okoline Krusevca(srb) Ivanovic,a ti Medo NASTAVI da BLEJIS drugo i ne znas.