Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lisičić: Nema razloga za povećanje cijena struje, zbog partijskog zapošljavanja u EPCG ne smiju ispaštati građani

''Šta je sa onih viška 100 miliona eura koje su dobilii gašenjem KAP-a?''

Najavljeno povećanje cijena struje predstavlja novi udar na džepove potrošača a istovremeno će anulirati efekat najavljenog povećanja minimalnih penzija početkom sljedeće godine, poručio je funkcioner Socijaldemokratske partije Ćazim Lisičić.

“Mi u Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore smatramo da ne postoji nijedan ekonomski razlog za poskupljenje struje već je riječ o punjenju budžeta države i uvećanje prihoda EPCG-a. To su razlozi za korekciju cijena a nikako navedena tržišna logika”, smatra on.

Građani, kako dodaje, ne smiju biti kolateralna šteta prekomernog partijskog zaposljavanja i nesnalaženja rukovodstva EPCG-a.

“Šta je sa onih viška 100 miliona eura koje je EPCG dobila gašenjem KAP-a? Aktuelni menadžment bez jasnih planova nastoji brinuti samo o kupovini političke naklonosti radnika što dovodi do toga da su troškovi preduzeća ogromni. Državni resursi a EPCG to jeste, moraju biti u službi građana a ne za stvaranje ekstra profita i bogaćenje lobija koji stoji iza izvoza struje. SDP poziva još jednom na zaštitu kupovne moći stanovništva jer poskupljenje struje će voditi ka povećanju cijeni svih proizvoda a time će stanovništvo biti sve ugroženije i siromašnije”, zaključuje Lisičić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve