Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Laketić Janoviću: Ubrzano i tajno radite na tome da Spajićeve najave o bankrotu Crne Gore sprovedete u djelo

Laketić je kazao da je Abazovićeva Vlada domaćinskom politikom uspjela da javni dug Crne Gore svede na granicu mastrihtskog kriterijuma od 60%, da istovremeno servisira sve obaveze države i da na kraju ostavi državnu kasu u suficitu

“Iz Pokreta Evropa sad nastavljaju sa vrijeđanjem logike svih građanki i građana. Prema riječima poslanika PES-a Tonćija Janovića izgleda da je zaduženje od 100 miliona Vlade Dritana Abazovića u čitavom njenom mandatu mnogo veće od zaduženja od preko 800 miliona eura koje sprovodi Vlada Milojka Spajića u svega par mjeseci – ostavljam građanima da sami prosude šta je istina”, saopštio je šef Medijskog tima Građanskog pokreta URA Boško Laketić.

Laketić je kazao da je Abazovićeva Vlada domaćinskom politikom uspjela da javni dug Crne Gore svede na granicu mastrihtskog kriterijuma od 60%, da istovremeno servisira sve obaveze države i da na kraju ostavi državnu kasu u suficitu.

Laketić dodaje da sa druge strane sada imamo Spajićevu Vladu koja će ovakvim zaduživanjem za svega par mjeseci ponovo drastično povećati javni dug Crne Gore.

“Najavljivali smo da će Spajićeva Vlada zadužiti državu Crnu Goru za preko milijardu eura, ali ni mi nijesmo slutili da će se to dešavati ovako ubrzano, a naročito ne tajno, daleko od očiju javnosti. Svakim danom postaje sve jasnije zašto su ukinuti prenosi sjednica Vlade, jer da Spajić i njegova družina nemaju šta da kriju ne bi građanke i građane uskraćivali za sve moguće informacije i zaobilazili medije u širokom luku”, poručuje Laketić.

On je zaključio da se iz svega nameće zaključak da nova Vlada ubrzano i tajno radi na tome da Spajićeve najave o bankrotu Crne Gore sprovede u djelo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve