Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Kum ministarke Novaković Đurović novi v.d. direktor ToMontenegro: Dobio otpremninu od 50.000 eura prošle godine

Radović je smijenjen nakon promjene vlasti iz Budvanske rivijere, gdje mu je isplaćena otrpremnina

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Sašu Radovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro.

On će na toj poziciji naslijediti dosadašnju vršiteljku dužnosti Draganu Frantov Nikolić, kojoj je mandat istekao još prije dva mjeseca.

Radović je bio višegodišnji direktor Nacionalne turističke organizacije, a bio je i predsjednik Odbora direktora Budvanske rivijere.

Bivši izvršni direktor ToMontenegra Predrag Todorvić je ostavku podnio krajem marta i od tada se ta pozicija nalazi u v.d. stanju.

Prema informacijama “Dana” iz Vlade, ideja da Radović bude izvršni direktor potekla je od premijera Dritana Abazovića. On je, prema tim informacijama, prije nekoliko sedmica pozvao dio, njemu bliskih, članova borda i kazao im da radovića treba da postave za izvršnog direktora. Tom prilikom im je kazao i da je on kum ministarke ekologije i prostornog planiranja Ane Novaković Đurović, te da bi njega trebalo da izaberu.

Saša Radović je godinama bio na čelu Nacionalne turističke organizacije, a nakon toga je imenovan za predsjednika borda direktora Budvanske rivijere. Na toj funkciji je bio nekoliko godina, sve dok nije promijenjena vlast na izborima i dok nije razriješen te funkcije.

Smjenu je naplatio sa skoro 50 hiljada otpremnine, koju je uzeo polovinom prošle godine, piše Dan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve