Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Kreirati kvalitetniji društveni ambijent za mlade ljude u Crnoj Gori

UPCG i NVO Centar za omladinsku edukaciju potpisali sporazum o saradnji

Generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Suzana Radulović i izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju (COE) Jugoslav Radović potpisali su sporazum o saradnji između ove dvije organizacije u cilju kreiranja kvalitetnijeg društvenog ambijenta za mlade ljude u Crnoj Gori, saopšteno je iz UPCG.

“Potpisnici sporazuma su istakli da će buduća saradnja UPCG i COE biti realizovana kroz aktivnosti koje su definisane posebnim ciljevima sporazuma, kojim se želi doprinijeti promociji i razvoju neformalne edukacije, društvenog preduzetništva, nauke i inovacija među mladima”, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će obje strane potpisnice posebnu pažnju pokloniti promociji Evropske omladinske kartice (EYCA), besplatne benefit kartice, podržane od strane Ministarstva sporta i mladih, koja svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina omogućava da koriste preko 250 popusta u našoj zemlji i preko 30 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

“UPCG će aktivnosti usmjeriti ka promociji ovog popularnog međunarodnog projekta među svojim članicama – preduzetnicima, mikro, malim, srednjim preduzećima i velikim sistemima, kako bi kao društveno odgovorne kompanije, svoje proizvode i usluge učinile dostupnijim ovoj ciljnoj grupi, vjerujući da mladima treba pružiti istinsku i sistemsku podršku. Sastanak je zaključen ocjenom da buduće aktivnosti UPCG i NVO COE, precizirane danas potpisanim Sporazumom, potvrđuju budući partnerski odnos i snagu udruženog djelovanja”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve