Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović o najavi otvaranja Svetog Stefana: Nema razloga za pretjeranu radost

Svakako, želim da afirmišem ambijent dijaloga i dogovora Vlade i investitora, jer je to, pravilan i odgovoran pristup. Međutim, još uvijek nema razloga za pretjeranu radost. Ne treba zaboraviti to da i dalje imamo vrlo težak i po državu vrlo opasan arbitražni postupak koji je u toku, tako da je današnji dogovor samo mali korak u pravom smjeru

Želim da pozdravim napore Vlade Crne Gore i investitora da postignu neophodan dogovor, kako bi ovog ljeta Sveti Stefan bio otvoren u punom kapacitetu. Otvaranje Svetog Stefana bi mogao da bude veliki impuls za ovu turističku sezonu, u pozitivnom smislu naravno – poručuje Dragan Krapović, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.

“Kažem mogao bi da bude, jer prema informacijama sa kojima raspolažem, Sveti Stefan neće biti otvoren, već samo Miločer, Spa centar i plaže u posebnom režimu korišićenja, što je takođe veoma pozitivno, ali se ne može nazvati otvaranjem Svetog Stefana!

Svakako, želim da afirmišem ambijent dijaloga i dogovora Vlade i investitora, jer je to, pravilan i odgovoran pristup. Međutim, još uvijek nema razloga za pretjeranu radost. Ne treba zaboraviti to da i dalje imamo vrlo težak i po državu vrlo opasan arbitražni postupak koji je u toku, tako da je današnji dogovor samo mali korak u pravom smjeru.

Takođe, cijeli taj potez Paštrovića je u opasnosti od urušavanja univerzalnih vrijednosti u svakom smislu, počev od kulturno-istorijskog, pa do zaštite životne sredine, što je veoma jasno argumentovala organizacija Evropa Nostra, koja se bavi zaštitom kulturnog i prirodnog bogastva Evrope”, naveo je Krapović u saopštenju i dodao:

“Finalno, za konačan i održiv dogovor, te za rješavanje problema na Svetom Stefanu i Paštrovićima, potrebno je da domicilno stanovništvo bude upoznato i uključeno, kao i da njihovi stavovi i interesi budu uvaženi u najvećoj mogućoj mjeri, jer samo zadovoljno domaće stanovništvo može stvoriti dobar ambijent za investicije i turizam!

U turizmu odavno važi maksima, da nema zadovoljnog gosta bez uvaženog i zadovoljnog domaćina!”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
04.05.2023-07:37 07:37

E kad bi se “pitao” no se ne “pita”ovaj Kunte Kinta iz Budve,na plazu Svetog Stefana bi se “kupali” Demokrate koji “dobro plivaju u fukarluku”a i familija Krapovic “cestita samo tako”a i “cistih ruka”.Imas li ogledako kuci MAJMUNE.

Katarina
04.05.2023-08:07 08:07

Jeste,bas drzava treba da udovoljava zelji svakog Pastrovica.znaci sto god bi trebalo da se radi u cilju poboljsanja turizma,trebaju da se pitaju lokalne zajednice.To bi obicno zavrsilo kao ovo oko Svetog Stefana primitivnim ponasanjem B.Carevica i druzine.Hotel Sveti Stefan i Milocer su izdati u zakup,za ekskluzivni turizam.Kako bi to izgledalo po zelji mjestana vidjeli smo zadnje dvije godine.