Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Konjević o osnivanju avio kompanije: Bojim se da je Krivokapić opet na brzinu konsultovao propise

Ako je Vlada Crne Gore pogriješila kod prvog akta biće to poveliki blam. U nizu, poručuje Konjević

Poslanik SDP-a Raško Konjević pitao je da li je član 6 Odluke o osnivanju u skladu sa članom 55 Zakona o privrednim društvima, i da li se nova avio kompanija može registrovati u Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore.

”'Bojim’ se da je Zdravko Krivokapić opet na brzinu konsultovao propise… Ako je Vlada Crne Gore pogriješila kod prvog akta biće to poveliki blam. U nizu”, napisao je Konjević na Tviter-u.

U članu 6 Odluke se navodi da osnovni kapital Društva iznosi 30.000.000 eura i isti će biti uplaćen u roku od jedne godine od dana registracije Društva, u jednoj ili više tranši, od čega će 4.000.000 eura biti uplaćeno prilikom registracije Društva.

”Osnivač će posebnom odlukom odlučiti o dodatnim novčanim i nenovčanim ulozima društva, preko iznosa iz stava 1 ovog člana. Troškove osnivanja snosi Osnivač, a procijenjeni troškovi osnivanja iznose najviše 100 eura”, stoji u Odluci.

U članu 55 Zakona o privrednim društvima se navodi da akcionari, odnosno članovi društva sa ograničenom odgovornošću i komanditori moraju unijeti ulog u društvo prije nego što akcije budu upisane na akcionare, odnosno prije nego što udjeli budu registrovani na njihove vlasnike, u skladu sa ovim Zakonom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve