Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

KOLAŠINSKA STVARNOST NA GRANICI SATIRE: Martinović, investitori, Vijesti i vidra

Portal Aktuelno dobio je ugovor u kome se vidi da je Martinovićev donator firma Montis DOO, iz Škaljara u Kotoru, koju u ime nepoznatih investitora predstavlja Radoica Vuković. Ova kompanija  u Kolašinu gradi objekat na rijeci Tari. Iako je drugim investitorima zabranjeno da rade na toj lokaciji, uz obrazloženje da bi to moglo narušiti prirodno stanište vidri. Kod  firme Montis izgleda, ove životinje ne svraćaju, pa oni mogu nesmetano da grade, bez posljedica za ovu vrstu

Iako bi mnogi čitaoci Portala Aktuelno, naviknuti na satirično oslikavanje tužne crnogorske realnosti, iz naslova pomislili da je riječ o još jednom duhovitom tekstu, moramo ih razočarati. U pitanju nije satira, već ružna stvarnost koju Kolašinci žive posljednjih godina, posebno od kada su Demokrate zauzele opštinsku vlast. Kako su povezani bivši predsjednik Opštine Vladimir Martinović, pojedini investitori, reketaški koncern Vijesti i vidra, jedino plemenito biće u pomenutoj skupini, otkrivamo u tekstu potkrijepljenom dokazima.

Portal Aktuelno je pisao da je Martinović nepuna dva mjeseca nakon stupanja na dužnost, u februaru 2023. godine uputio dopis jednom od kolašinskih investitora, tražeći donaciju od 15.000 eura u svrhu sanacije unutrašnjosti Spomen doma sa akcentom na kancelarijski prostor lokalne uprave.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Ko će sebi najljepše da renovira kabinet ako ne balvan iz Bara Kraljskih

Nekoliko dana kasnije, između lokalne uprave i investitora je zaključen Ugovor o donaciji za radove na adaptaciji (jedne) kancelarije u zgradi Spomen doma na iznos od 12.500 eura bez PDV-a. Od dobijenog novca bivši predsjednik Martinović je prionuo na adaptaciju, čijeg drugo nego svog kabineta, iako su ostale kancelarije u zgradi lokalne uprave, koja godinama kuburi sa prokišnjavanjem, vlagom i buđi, bile u mnogo gorem stanju i zahtijevale hitniju intervenciju.

Za donaciju nije bilo potrebe raspisivati javni tender, jer se investitor obavezao da izvrši direktnu uplatu donacije izvođaču radova, pa je tako posao u direktnoj pogodbi dobila firma Koncept K DOO iz Podgorice čiji je izvršni direktor Dženan Kolić, bivši poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, bivši član Savjeta Agencije za vazduhoplovstvo i sadašnji partijski drug ministra Martinovića.

Nakon objavljivanja teksta, Portal Aktuelno dobija ugovor u kome se vidi da je Martinovićev donator firma Montis DOO, iz Škaljara u Kotoru, koju u ime nepoznatih investitora predstavlja Radoica Vuković. Ova kompanija  u Kolašinu gradi objekat na rijeci Tari. Iako je drugim investitorima zabranjeno da rade na toj lokaciji, uz obrazloženje da bi to moglo narušiti prirodno stanište vidri, kod  firme Montis izgleda, ove životinje ne svraćaju, pa oni mogu nesmetano da grade, bez posljedica za ovu vrstu koju, ruku na srce, u Kolašinu niko nije vidio odavno.

Radoica Vuković: Iako javnosti predstavlja da iza njega stoje britanski fondovi, pretpostavlja se da je kapital koji zastupa  povezan sa pranjem sumnjivih ruskih para

Iako je riječ o potencijalno grubom kršenju službenih ovlašćenja, ali i mogućoj korupciji, medijski gang Vijesti se ovim pitanjem nije bavio. U Kolašinu sumnjaju da je to zbog činjenice da je advokat investitora-donatora rođeni brat Petra Komnenića, u narodu poznatog kao Beli, pa tvrde da je to razlog što je Radoica Vuković iz Škaljara u Kolašinu zaštićen kao ona vidra zbog koje drugima nije dozvoljeno da grade na istoj lokaciji.

Da je Martinoviću važan samo lični komfor, pokazalo se i nakon stupanja na funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. Ova anemična figura Vlade Milojka Spajića, koja pokriva četiri važna resora, do sada je javnosti pokazala samo neznanje i elementarnu nepismenost u svojim rijetkim javnim nastupima. Kad već ne zna ništa o četiri resora koje pokriva, Martinović se posvetio onome šta zna – renoviranju kabineta. O kojim ciframa je riječ, javnost nije upoznata. Transparentnost u trošenju narodnog novca nikada nije bila odlika Demokrata, pa tako ni njihovog perjanika Vladimira Martinovića. I Vlada i Demokrate su ostali nijemi na pitaje bivšeg premijera Dritana Abazovića postavljenog u Skupštini Crne Gore – koliko je para potrošeno na namještaj u ministarstvu turizma i ekologije?

Čelnici ”medijske mafije” Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović sa ”dopisnicom” Draganom Šćepanović: U zaštiti Martinovićeve korupcije

„Koliko ste potrošili na namještaj u ministarstvu koje je dobilo sad dva ministarstva ekologije i turizma, u prvom mjesecu svog rada? Dajte račune da vide građani“, tražio je Abazović u državnom parlamentu.

Građani će se očigledno je, načekati da vide te račune koje su oni platili. Kao i one o „službenim“ putovanjima ministra Martinovića u Dubai i Njujork. Sve dok je umrežen sa Vijestima, sa njima povezanim advokatima i investitorima, nema čistog računa.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stilista
05.02.2024-11:27 11:27

Ovaj bre Perović mnogo zgodan tip!

Nikola
05.02.2024-12:28 12:28

Politička mafija ne miruje a Spajić i PES sve to aminuje
Da li je to koalicioni dogovor između njih, evo još jedan posao za SDT i novo izabranog Markovića i njegovo VDT
Samo ne primećujem da se MANS i Vanja bave ovim temama, već ćute kao zaliven i slijeoci

Dana
05.02.2024-16:29 16:29

Đe je Odović da sruši tek započeti objekat. Ako je 23 godine DPS gradio bez dozvola, i ako rušite izgrađenu zgradu sa rasprodatim stanovima, dajte pokažite se na djelu, na vrijeme zabranite gradnju.
Radite još gore stvari od DPS-a, stoga ih ne spominjite više. Sa njima lijegate, sa njima se budite, sa njima “provodite” cijele dane, ne možete da ih ne spominjete. Presaberite se šta vi radite, nemojte da vam nabrojim, a imam i zapisano, samo bi mi trebalo puno vremena.