Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Završava se povezivanje dva skijališta u Kolašinu: ”Sa žičarom K-7 dobijamo još 10 i po kilometara novih staza”

Završava se deset i po kilometara novih skijaških staza i gradnja žičare K-7 koja će međusobno povezivati dva skijališta

Ski-centar ”Kolašin 1600” intenzivno se priprema za predstojeću zimsku turističku sezonu. Planirano je da do 1. decembra bude okončana prva faza višemilionskih radova. Završava se deset i po kilometara novih skijaških staza i gradnja žičare K-7 koja će međusobno povezivati dva skijališta.

Za strance je Bjelasica savršeno turističko odredište. Ljeti je to mjesto idealno za uživanje u šetnji i panoramskom razgledanju planinskih masiva. Zima donosi novi izazov za koji se vješti skijaši i borderi već pripremaju.

Utisci gostiju smjernica su ljudima koji kreiraju predstojeću zimsku turističku sezonu. Zato se ski-centar razvija sa namjerom da u skorijoj budućnosti ponese epitet jednog od najljepših u Evropi. U prilog tome idu višemilionska ulaganja države. Završava se važan projekat.

Međusobno povezana skijalista pokrivaće preko 46 kilometra skijaških staza. Planirano uređenje opravdava želju da oba centra sarađuju i budu konkurentna skijalištima u okruženju. U planu je da se uradi garaža na pet etaža, dva ski lifta, vještačko osnježivanje.

”U toku su završni radovi na žičari K-7. To je žičara koja spaja skijalište Kolašin 1450 sa skijalištem 1600. Sa ovom žičarom dobijamo još 10 i po kilometara novih staza. Dobijamo devet novih staza, uz postojećih osam, to je ukupno 17 staza dužine 21 kilometar”, kazao je Đuro Milošević direktor Skijališta Crne Gore.

Intenzivne pripreme za zimsku sezonu vidljive su u podnožju Bjelasice. Odatle se kreće u raznolik reljef, do skijaških stanica i nadmorske visine od preko dvije hiljade metara. Planirano je da prvog decembra nova žičara i staze budu u funkciji. Do tada će svaki detalj u ski centru “Kolašin 1600” biti osmišljen i završen u skladu sa prirodom i raznolikom ponudom odmarališta.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve