Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Keković o radnoj nedjelji: Moglo bi se doći do kompromisa

Sa kakvim će zahtjevima ići danas na sjednicu Socijalnog savjeta, Keković nije mogao da saopšti

Pred ljetnu turističku sezonu, aktuelizovana priča o radnoj nedjelji, mogla bi danas da dobije epilog na sjednici Socijalnog savjeta koja je zakazana za 15 sati u Ministarstvu ekonomskog razvoja. Dvije godine, Savjet ne može da nađe zajednički jezik koji bi vodio potpisivanju Kolektivnog ugovora.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković kaže za Antenu M da je sindikat bio i ranije speman za kompromis – da zaposleni rade nedjeljom ali da budu za to adekvatno plaćeni i da imaju zamjenski slobodan dan što poslodavci tada, kako navodi, nisu htjeli da prihvate.

Sa kakvim će zahtjevima ići danas na sjednicu Socijalnog savjeta, Keković nije mogao da nam saopšti.

“Moglo bi se doći do dogovora jer imamo određene benefite i za zaposlene. Ali taj kompromis bi bio privremenog karaktera – podrazumijevao bi jednu ljetnu i jednu zimsku turističku sezonu, ukupno pet mjeseci. Potrebno je da vidimo kako bi zaposleni reagovali na taj model. Koji bi model bio konačan, to vam sad ne mogu kazati”, kazao je Keković i dodao da neki zahtjevi sindikata koji ranije nisu bili prihvaljtiiv, sada jesu. “Ima još detalja za razgovarati”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve