Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Katić: Država da pomogne Institutu nakon deblokade računa

Katić je naglasio da se ne smije dopustiti da radnici Instituta odu, budući da posebno u medicini fali kadra

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić optimista je po pitanju duga Instituta “Simo Milošević” Jugobanci i vjeruje da će se to riješiti nakon ministarskog sastanka u Beogradu. Ipak, poručuje da je Institut opterećen i drugim problemima, te da država, nakon što je odblokiran račun, treba da pomogne kako bi se radnicima isplatile makar dvije od tri plate.

Katić je naglasio da se ne smije dopustiti da radnici Instituta odu, budući da posebno u medicini fali kadra.

“Ubrzali smo procedure i nakon kontakata došlo je do prologongiranja obaveza prema Jugobanci. Zakazan je sastanak na ministarstvom nivou i optimista sam da će se to pitanje riješiti”, rekao je on u Jutarnjem programu TVCG.

Zadovoljni sezonom

Katić je za TVCG rekao da, po zvaničnim podacima, Herceg Novi u kontinuitetu ima veći broj turista nego prethodne godine i rekorde 2019.

“Ove godine sezona je počela već u februaru-martu i to se nastavilo. Danas imamo oko 34.000 prijavljenih turista. Nadamo se da ćemo imati lijep septembar i oktobar i da ćemo tada imati dobre uporedne podatke”, istakao je predsjednik Opštine Herceg Novi.

Vijest da je Herceg Novi među deset najboljih primorskih gradova na svijetu je fenomenalna, i za Herceg Novi i Crnu Goru, poručuje Katić.

“To je privilegija s obzirom na to u kakvom se društvu našao Herceg Novog. Pročulo se za to i Herceg Novi se dokazao sa svojim potencijalima, a mi se trudimo da upravo sve ljude koji dođu i ocjenjuju Novi ugostimo na pravi način i poboljšamo ambijent”, istakao je on.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
grana
09.08.2023-12:55 12:55

Pa zar nije ” Mali” iz BG sve sredio? Citah nesto kako ces ti sa njime to sve srediti.