Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kako je Crna Gora postala omiljeno mjesto za milijardere?

Ova zemlja je dom za preko 60 milionera, piše magazin The Real Deal

Malena balkanska zemlja postaje najpoželjnija destinacija za najbogatije ljude na svijetu. Crna Gora je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija među milijarderima ove godine i dom je rastuće populacije ultra bogatih, prema nedavnom izvještaju Business Insider-a.

Foto: iStock

Zemlja ima ukupno 620.000 stanovnika, ali ima i obalu dužine 182 milje na Jadranskom moru, što je čini rajem za vlasnike jahti. Da budemo precizni, 450 jedrilica mogu pristati u jednom trenutku u novoizgrađenoj marini Porto Montenegro.

Čini se da je članstvo u Sjevernoatlanskoj alijansi podstaklo Crnu Goru da privuče pažnju bogatih. Nakon ulaska u NATO 2017. godine, avio kompanije su omogućile više direktnih letova u zemlju. Do kraja 2017. godine, Crna Gora je, kako se izvještava, među svojim stanovnicima imala 64 milionera, u poređenju sa 54 milionera u prethodnoj godini.

U drugom koraku, da bi se privukli bogati pojedinci, vladin program objavljen prošlog oktobra nudi crnogorske pasoše za 2.000 investitora koji ulažu najmanje 291.000 dolara (plus dodatne naknade) u razvojne projekte koje vodi vlada.

Cijene stambenih nekretnina u Crnoj Gori su još uvijek niske, barem u odnosu na Francusku rivijeru i Monako. Na primjer: luksuzni stanovi sa tri spavaće sobe sa terasom koja ima pogled na more i smještajem sa četiri spavaće sobe navedeni su za manje od 300.000 dolara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve