Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Javni izvršitelj uplatio na račun Opštine Bar skoro 20 miliona

Opština je takođe bila u obavezi da u roku od četiri godine stvori uslove za početak gradnje komunikacija, što nije uradila.  Neispunjavanje svog dijela dogovora Opštinu Bar nije spriječilo da nezakonito krene u naplatu dok se kompanija Sonuba pripremala za izgradnju komunikacija i gradnju prve faze budućeg kompleksa

Na račun Opštine Bar javni izvršitelj Veselin Šćepanović po pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Baru uplatio je 19.850.000,00 eura, u predmetu Opština Bar protiv firme Sonuba Montenegro doo.

To je javni izvršitelj Šćepanović potvrdio Primorskom portalu.

Podsjetimo, riječ je o prinudnoj naplati neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred javnim izvršiteljem Šćepanovićem na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda od 28. juna 2013. godine.

Prema ovoj pravosnažnoj presudi, kompanija Sonuba Montenegro bila je u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura bez pripadajućih kamata.

Međutim, Opština Bar je potpisala sudsko poravnanje sa kompanijom Sonuba gdje je dogovoreno da Sonuba sama izvrši komunalno opremanje odnosno, izgradnju komunalne infrastrukture do granice placa. Opština je takođe bila u obavezi da u roku od četiri godine stvori uslove za početak gradnje komunikacija, što nije uradila.  Neispunjavanje svog dijela dogovora Opštinu Bar nije spriječilo da nezakonito krene u naplatu dok se kompanija Sonuba pripremala za izgradnju komunikacija i gradnju prve faze budućeg kompleksa. Takođe, Opština Bar do danas nije završila eksproprijaciju kao jedan od važnih uslova za početak gradnje komunikacija.

Podsjetimo, na pitanje Primorskog portala upućeno izvršitelju Šćepanoviću zašto se postupak vodio od 2015. godine, on je kazao da su ročišta odlagana u više navrata na predlog i povjerioca i dužnika, zbog pokušaja dogovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve