Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Javna rasprava o Nacrtu Programa podrške razvoju preduzetništva 2023-2026

Nacrt Programa podrške dostupan je na web sajtu Opštine www. bar.me kao i u prostorijama Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj

Opština Bar dala je na Javnu raspravu Nacrt Programa podrške razvoju preduzetništva 2023-2026 kojim se definišu modeli za sistemsko unaprijeđenje uslova za bavljenje preduzetništvom, u cilju afirmacije preduzetničke kulture, osnivanja novih preduzeća i podsticanja dinamičnog, održivog i inkluzivnog lokalnog ekonomskog razvoja kao preduslova za stvaranje boljeg standarda života svih građana.

Nacrt Programa podrške za period od 2023. do 2026. godine, pored već postojećih mehanizama direktne podrške usmjerene ka mikro i malim preduzećima, predviđa novu programsku liniju za investicione projekte  koji uključuju kupovinu nove opreme i specijalizovanih vozila, uvođenje standardizacije u procesima pružanja usluga i samoj proizvodnji, a sve sa ciljem da nove investicije omoguće plasiranje kvalitetnije ponude i otvore mogućnosti za nova zapošljavanja.

“Time se potvrđuje opredijeljenje lokalne uprave da doprinese diversifikaciji ponude i da u daljoj podršci fokus stavi na oblastima kao što su inovacije, digitalizacija i unaprijeđenje usluga koje će pratiti savremene poslovne trendove”, navode iz opštine.

Nacrt Programa podrške dostupan je na web sajtu Opštine  www. bar.me  kao i u prostorijama Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj.

Osim toga, u skladu sa mehanizmima i oblicima učešća građana u postupku javne rasprave biće održana stručna javna rasprava u petak, 28. aprila u 12h, u velikoj sali Skupštine opštine.

Primjedbe i sugestije mogu se dostaviti Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj neposredno na šalteru Građanskog biroa Opštine Bar, putem pošte na adresu Bulevar Revolucije broj 1 ili putem maila: [email protected] ili [email protected].

“Javna rasprava traje do 2. maja 2023. godine, a ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da svojim učešćem, prijedlozima i sugestijama doprinesu izradi kvalitetnog teksta navedenog Programa”, navode iz opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve