Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Izmirene obaveze prema KIPS-u

Prema njihovim riječima, pošto je dodatno utvrđeno da se zakasnilo sa plaćanjem ostatka nadoknade za materijalnu štetu, obračunata je i biće uplaćena pripadajuća zatezna kamata poreskom obvezniku, definisana Presudom Suda u iznosu od 8.226,25 eura

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja je saopšteno da su izvršili dopunjeno izmirenje obaveza prema privrednom društvu KIPS doo Podgorica vezanih za Presudu Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura.

“Na osnovu zahtjeva privrednog društva, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je izvršilo cjelovitu analizu obaveza saglasno Presudi Suda. Utvrđeno je da se nadoknada materijalne štete mora dopuniti za uvećanje poreza koji se mogu naplatiti, u iznosu od 408.203,57 eura”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, pošto je dodatno utvrđeno da se zakasnilo sa plaćanjem ostatka nadoknade za materijalnu štetu, obračunata je i biće uplaćena pripadajuća zatezna kamata poreskom obvezniku, definisana Presudom Suda u iznosu od 8.226,25 eura.

“Ministarstvo finansija i socijalnog staranja nastaviće da se zalaže i da promoviše finansijsku disciplinu i puno poštovanje obaveza u ekonomskom sistemu Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve