Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Spajić centrima za socijalni rad tri mjeseca ne uplaćuje sredstva za materijalne troškove, direktori čuvaju svoje fotelje i ćute

''Vjerujemo da se domišljati ministar Spajić dosjetio da zakine najugroženije grupe stanovništva, kako bi ''uštedio'' u budžetu, i to predstavio kao svoj uspjeh kada bude predavao funkciju svom nasljedniku. Nadamo se da ne vjeruje da se nova vlast neće baviti dugovanjima njegovog resora'', istakli su iz Komisije za brigu i unaprijeđenje kvaliteta života starije populacije DPS

Koliko su odlazećem ministru Milojku Spajiću bitni socijalna zaštita i građani kojima je potrebna pomoć države, demonstrirao je proteklih četrnaest mjeseci svog ministrovanja, o čemu javnost nažalost svakodnevno svjedoči, ocijenili su iz Komisije za brigu i unaprijeđenje kvaliteta života starije populacije DPS.

Vrhunac svoje nebrige, kako navode, Spajić je pokazao time što ne “uplaćuje sredstva za materijalne troškove koje je i onako desetkovao budžetom za 2022. godinu”?!

Uzgred, dodaju oni, ukazuju da ni jednom centru za socijalni rad, “ova sredstva nijesu uplaćena već treći mjesec”.

“Posebno zabrinjava to što direktori koje je imenovao odlazeći ministar Spajić na pozicije u ustanovama socijalne zaštite, nijesu zatražili obezbjeđivanje osnovnih uslova za nesmetano funkcionisanje centara za socijalni rad, već dozvoljavaju da im se telefoni isključuju zbog neizmirenih obaveza a da radnici na teren odlaze pozajmljivajući vozila drugih institucija usljed nedostatka novca za gorivo?! Ovo ćutanje i prihvatanje nepovoljne pozicije koju je Spajić namijenio centrima za socijalni rad, navodi nas na zaključak da je izbor direktora, koji su navodno najbolje ocijenjeni na testiranju, umnogome opredijelila poslušnost i ćutanje a ne stručnost i motivisanost da unaprijede ovu oblast”, pojasnili su iz Komisije.

Takav njihov snishodljiv ali i neodgovoran odnos, prema njihovim riječima, ukazuje da su rukovodioci centara “zarad svojih fotelja spremni da ćute, i tako potcjenjuju stručne radnike koji su izloženi svakodnevnim pritiscima javnosti i populističkim nametima”.

“Vjerujemo da se domišljati ministar Spajić dosjetio da zakine najugroženije grupe stanovništva, kako bi „uštedio“ u budžetu, i to predstavio kao svoj uspjeh kada bude predavao funkciju svom nasljedniku. Nadamo se da ne vjeruje da se nova vlast neće baviti dugovanjima njegovog resora”, istakli su iz DPS Komisije.

Poznato je, kažu oni, “da je u stvaranju dugova najuspješniji”.

“Jedina svijetla tačka, je da je ministar Spajić prošlost, i svim svojim nasljednicima kojima bude u opisu funkcije i da brinu o socijalno ugroženom stanovništvu, on će biti primjer kako ne treba raditi”, zaključuju iz Komisije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve