Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Iz Fonda zdravstva Srbije otkazali posjetu Institutu Igalo?

Kako Novski portal nezvanično saznaje, dolazak su otkazali predstavnici Fonda Srbije, na čelu sa direktoricom prof. dr Sanjom Radojević Kordić. Što je razlog i hoće li i kada biti ponovo zakazan njihov dolazak u Institut , Novski nije uspio da sazna

Dolazak predstavnika RFZO Srbije i Fonda zdravstvenog osiguranja Crne Gore Institutu Igalo, najavljen za juče popodne je otkazan, javlja Novski portal.

Trebalo je da, po agendi posjete, imaju prvo radni doručak sa menadžmentom Instituta, zatim da obiđu ustanovu, pa razgovaraju o, pretpostavlja se, najavljenoj mogućnosti “prebijanja” dijela duga prema Jugobaci od 1,3 miliona eura za liječenje srbijanskih osiguranika. Najzad, sve što je dogovoreno trebalo je u da saopšte medijima u 12:30 sati.

Međutim, sinoć kasno novinarima je stiglo obavještenje da je sastanak otkazan, bez obrazloženja.

Kako Novski portal nezvanično saznaje, dolazak su otkazali predstavnici Fonda Srbije, na čelu sa direktoricom prof. dr Sanjom Radojević Kordić. Što je razlog i hoće li i kada biti ponovo zakazan njihov dolazak u Institut , Novski nije uspio da sazna.

Sa crnogorske strane sa kolegama iz Srbije trebalo je da razgovara direktor Fonda dr Vuk Kadić, a u ime Instituta direktor dr Savo Marić.

Inače, osoblje Instituta radi punom parom. Druga faza je puna, a stara ima popunjenost oko 70 odsto. Teško je organizovati posao, jer nema dovoljno radnika, a i dalje čekaju julsku i avgustovsku platu, kao i ispunjenje drugih zahtjeva oko rješavanja statusa kompanije.

Njih su ponovo jasno predočili i na posljednjem protestu u Podgorici. To je prije svega potpisivanje kolektivnog ugovora, avans od 600 hiljada eura za plate, početak pregovora Vlade sa manjinskim akcionarima oko otkupa akcija, rješavanje dugova…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve