Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Italija će ostati posvećen partner Crnoj Gori kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje u oblasti javnih prihoda

Zelioli je izrazio spremnost za uspostavljanje saradnje između nadležnih službi Republike Italije i Crne Gore

Italija će ostati posvećen partner Crnoj Gori, kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i doprinos jačanju administrativnih kapaciteta u oblasti javnih prihoda, poruka je sa sastanka v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića i ambasadora Italije u Crnoj Gori Luke Zeliolija i pukovnika De Paolisa.

Sastanak je bio prilika da Damjanović predstavi djelokrug rada Uprave prihoda i carina koja je izmjenom Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave dobila nadležnost nad upravljanjem najznačajnijim dijelom javnih prihoda, te kao takva zaslužuje posebno mjesto u sistemu državne uprave, ali ima i ogromnu odgovornost za efikasnost ostvarivanja naplate prihoda, što je preduslov za održivost javnih finansija i državnog budžeta.

Zelioli je izrazio spremnost za uspostavljanje saradnje između nadležnih službi Republike Italije i Crne Gore, posebno u cilju borbe protiv privrednog i finansijskog kriminala, a imajući u vidu dugogodišnju tradiciju institucionalnog razvoja Italije u ovoj oblasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve